Wednesday , October 4 2023

Testamentul lui Mandela, scris pe o foaie A4. Care a fost ULTIMA LUI DORINŢĂ!

nelson-mandela

Nelson Mandela a lăsat un testament simplu, în care a scris că vrea să fie îngropat în satul în care a copilărit.
Nelson Mandela şi-a scris testamentul în 1996, pe o foaie A4, în care cere să fie îngropat pe un deal izolat, în satul copilăriei sale, Qunu. În acelaşi document, Mandela subliniază că îşi doreşte să aibă parte de un mormânt marcat cu o piatră funerară simplă.
“Era clar în testamentul făcut că vrea să fie înmormântat în Qunu. Este un tradiţionalist şi de asta a vrut să se întoarcă acolo.”, a declarat o sursă apropiată a familiei, în urmă cu ceva timp, când starea de sănătate a fostului preşedinte era extrem de precară.
Nelson Rolihlaha Mandela, din tribul sud-african Xhosa, este o icoană a luptei universale pentru libertatea și demnitatea umană.
A fost un revoluționar anti-apartheid și un politician care a ajuns primul președinte de culoare al Republicii Africa de Sud, între 1994 și 1999. Acest lucru s-a petrecut după ce, în prealabil, a petrecut 27 de ani în detenție politică, între 1962 și 1990, dintre care 19 ani de recluziune într-o celulă din pușcăria de pe Insula Robben.
Mandela a primit 250 de distincții internaționale, între care și Premiul Nobel pentru Pace, în 1993. “Madiba” s-a născut pe 18 iulie 1918, iar ultimele lui luni de viaţă au fost o continuă luptă cu boala nemiloasă.

Vezi si

MAE: Patru români au murit în accidentul de autocar din Veneția 

Patru români se numără printre victimele accidentului de autocar de marți din Veneția, a anunțat …