Monday , May 23 2022

Teroristul din Manchester a fost in Germania cu cateva zile inainte sa se detoneze

Jurnalistii Sky News dezvaluie ca atacatorul sinucigas Salman Abedi a vizitat localitatea germana Dusseldorf, situata la aproximativ 480 de kilometri vest de Berlin, cu doar patru zile inainte sa-si detoneze centura cu explozibili la Manchester Arena.
atacator manchester

Anchetatorii britanici au anuntat deja ca atacatorul sinucigas facea parte dintr-o retea terorista mai larga, iar mai multe persoane au fost arestate in operatiuni antiteroriste desfasurate atat in zona metropolitana din Manchester, precum si in Libia.
Fortele libiene l-au arestat, miercuri noaptea, pe fratele mai mic al atacatorului sinucigas, care este acuzat ca planuia sa lanseze un atentat terorist iminent la Tripoli.
De asemenea, autoritatile libine l-au arestat, ulterior, pe tatal atacatorului sinucigas, care a insistat in presa internationala ca fiul sau este inocent si nu a jucat niciun rol in atentatul de la Manchester Arena.
22 de persoane si-au pierdut viata, inclusiv mai multi copii, iar alte zeci au fost ranite in urma atentatului sangeros care a lovit luni noaptea localitatea Manchester.
Salman Abedi s-a nascut in 1994 in Manchester, fiind al treilea copil dintr-o familie de refugiati libieni, care au fugit de regimul Gaddafi.
Parintii sai au fugit la Londra, inainte de a se stabi in Fallowfield, un cartier situat in partea sudica a zonei metropolitane din Manchester.
De asemenea, familia a locuit timp de zece ani in Fallowfield.
Atacatorul sinucigas a crescut la doar cativa metri de un liceu de fete, care a ajuns in stiri in urma cu doi ani, dupa ce gemenele Zahra si Salma Halane au fugit pentru a se alatura jihadistilor Statului Islamic din Siria.
Jurnalistii Sky News au dezvaluit in urma cu o zi ca Salman Abedi avea legaturi cu o celula terorista activa de la Manchester, dar si cu jihadistul britanic Raphael Hosley, care a incercat sa recruteze sute de tineri de pe retelele sociale in numele Statului Islamic.
ziare.com

Vezi si

cercetatori, Obiectiv, virus, nou, China, transmis, porc

Românul cu suspiciune de variola maimuței, aflat în vacanță în Grecia, are de fapt varicelă

Grecia a anunțat sâmbătă primul caz suspect de variola maimuței, la un turist român în …