Saturday , December 3 2022

Teroristul din Iasi e schizofrenic. Sfatuit de mama, nu si-a luat multa vreme medicamentele

oliver stan

Barbatul care a incercat sa detoneze o bomba in amfiteatrul Universitatii din Iasi sufera de schizofrenie, mama acestuia sfatuindu-l sa nu se trateze.
Oliver Stan, in varsta de 38 de ani, va fi dus, marti, la Spitalul Socola pentru a fi supus unei expertize psihiatrice, potrivit Digi24. Acesta a fost retinut in noaptea de luni spre marti de catre politistii ieseni pentru acte de terorism. Anchetatorii urmeaza sa stabileasca daca vor cere arestarea preventiva a barbatului sau daca acesta va fi internat la Spitalul de Psihiatrie Socola.
Mama atentatorului a mers, marti dimineata, la Universitarea Alexandru Ioan Cuza din Iasi, incercand sa ia o parte din vina asupra ei. Femeia a stat de vorba cu autoritatile si cu decanul Facultatii de Telecomunicatii, care s-a oferit sa fie luat ostatic in timpul incidentului.
Ea a marturisit ca a reusit sa stea putin de vorba cu baiatul ei, luni seara, in momentul in care au fost realizate perchezitiile la domiciliul acestora. Atentatorul i-a spus ca el nu intentiona sa detoneze bomba, dar ca a fost provocat de cei din sala.
Mama lui Stan a mai precizat ca, intr-adevar, fiul ei fusese internat de mai multe ori la Socola, acesta suferind de schizofrenie, dar ca nu si-a luat niciodata medicamentele. Femeia a recunoscut ca ea a fost cea care l-a sfatuit sa nu urmeze tratamentul. Aceasta a mai spus ca Stan s-ar fi retras in munti pentru o perioada, unde ar fi fabricat bomba artizanala dintr-un obuz din Al Doilea Razboi Mondial.
Un barbat a intrat, luni dimineata, intr-un amfiteatru al Universitatii din Iasi, unde se sustinea examenul de licenta, si a detonat o bomba artizanala. Inainte de explozie, acesta a spus ca vrea sa vorbeasca cu politia si ca nu iese nimeni din sala pana cand nu ajung politistii.
El a fost imobilizat de studenti, iar agentii l-au ridicat si l-au dus la sectie pentru audieri. Angajati ai SRI si pirotehnisti au cercetat cladirea, pentru ca individul a amenintat ca mai are cateva bombe ascunse in corpurile vechi ale universitatii. Nimeni nu a fost ranit, iar studentii au fost evacuati.

Vezi si

Oficial: Olanda acceptă aderarea României şi Croaţiei la spaţiul Schengen, dar nu şi pe cea a Bulgariei

Guvernul olandez a decis că va accepta aderarea României şi Croaţiei la spaţiul Schengen, dar …