Saturday , December 3 2022

Teodor Melescanu, propus ministru de Externe interimar

melescanu

Premierul Victor Ponta a anunţat, luni, după ce Titus Corlăţean şi-a dat demisia din funcţia de ministru al afacerilor externe, că Teodor Meleşcanu va prelua conducerea interimară a ministerului.
“Ministrul de Externe şi-a depus demisia pentru a nu afecta funcţionarea legală a MAE. Am discutat cu Corlăţean, am acceptat demisia. Am trimis propunerea ca Teodor Meleşcanu să fie ministru interimar”, a spus Victor Ponta.
Titus Corlăţean a anunţat, luni, că demisionează din funcţia de ministru de Externe. “L-am informat pe premier că am decis să îmi depun mandatul de ministru al Afacerilor Externe”, a spus Corlăţean.
“L-am informat pe premierul României că am decis să îmi depun mandatul de ministru al Afacerilor Externe. Nu pot accepta să încalc legea şi legalitatea, nu pot accepta ca instituţia să fie forţată să încalce legea pe considerente de interese politice electorale ale lui Băsescu şi Iohannis şi nu pot accepta să ofer motive de contestare a rezultatelor alegerilor prezidenţiale de la turul doi pe considerente de nelegalitate a înfiinţării de noi secţii de votare în străinătate. Pentru că doresc să respect legea, am decis să îmi depun mandatul de ministru al Afacerilor Externe al României”, a spus Corlăţean.
 

Vezi si

Recomandări ANPC de Moş Nicolae: Achiziţionaţi dulciuri şi jucării numai din magazine specializate!

Directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, recomandă părinţilor să achiziţioneze …