Wednesday , November 30 2022

Tensiuni la Chișinău. Timofti respinge candidatura lui Plahotniuc la șefia guvernului

Controversatul oligarh Vlad Plahotniuc este propunerea Partidului Democrat pentru funcția de premier al Republicii Moldova. Președintele Nicolae Timofti, aflat sub o presiune uriașă, a anuntat ca respinge candidatura lui Plahtoniuc. În stradă se desfășoară două mitinguri rivale, pentru și împotriva lui Plahotniuc. Un eșec în această tentativă de formare a guvernului ar putea declanșa alegerile anticipate, care ar putea aduce la putere forțele filoruse.
plahtoniuc1

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a respins candidatura lui Vladimir Plahotniuc la funcția de prim-ministru, a anunțat Președinția printr-un comunicat de presă, potrivit deschide.md.
Vlad Plahotniuc este candidatul Partidului Democrat la șefia guvernului Republicii Moldova, o propunere controversată care a stârnit deja multe comentarii negative. Mișcarea PD vine după ce, luni seară, liderul partidului, Marian Lupu, a anunţat crearea unei majorităţi parlamentare, constituită din 56 de deputaţi din cei 101.
Președintele Nicolae Timofti trebuie să decidă acum numele noului premier desemnat.
Săptămâna trecută, Ion Sturza, candidatul la funcţia de premier desemnat de Timofti pe 21 decembrie, a renunţat la sarcina învestirii Cabinetului său, denunţând lipsa susţinerii pentru un guvern proeuropean, după ce în Parlamentul Republicii Moldova nu s-a întrunit cvorumul, în vederea aprobării listei sale de miniştri propuşi şi a programului de guvernare pentru 2016-2018.
 

Vezi si

Salariile demnitarilor rămân la nivelul acestui an

„Salariile demnitarilor rămân la nivelul acestui an”, spune Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Executivului. …