Thursday , September 29 2022

Temperaturile coboara si sub pragul inghetului. Prognoza pe 2 saptamani, pe regiuni

toamna

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a publicat luni prognoza pentru perioada 26 octombrie – 8 noiembrie, care vine si cu vesti bune, si cu vesti proaste.
Asadar, vremea se raceste treptat in urmatoarele zile, temperaturile coborand chiar sub pragul inghetului. Totusi, ploile nu vor fi prea abundente si nici prea dese.
Banat
In primele patru zile ale perioadei de prognoza se vor inregistra temperaturi maxime cuprinse intre 13 si 17 grade, iar minimele se vor incadra intre 1 si 8 grade.
Vremea incepe sa se raceasca treptat din 30 octombrie, cand temperaturile vor cobori sub mediile normale in aceasta perioada. Maximele vor scadea cu circa 5 grade, iar minimele se vor situa intre 2 si 4 grade.
Sansele de precipitatii vor creste dupa data de 3 noiembrie. La finalul lui octombrie vor fi conditii de ceata, iar la inceputul lui noiembrie se va forma bruma.
Crisana
Pana la finalul lui octombrie, temperaturile vor fi obisnuite pentru data din calendar. Maximele vor oscila in jurul valorii de 16 grade, iar minimele vor fi de 3-5 grade.
Vremea se va raci treptat in noiembrie, cand in timpul zilei nu vor fi temperaturi mai mari de 11 grade, iar in timpul noptii se vor inregistra 2-3 grade.
Sunt prognozate ploi slabe si trecatoare incepand cu data de 4 noiembrie. La finalul lui octombrie vor fi conditii de ceata, iar bruma isi face aparitia din noiembrie.
Transilvania
Pana la inceputul lunii noiembrie, temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 11 si 14 grade, iar din 5 noiembrie se raceste considerabil, astfel ca ziua nu vor fi mai mult de 10 grade, iar noaptea valorile termice vor scadea sub pragul inghetului.
Vor fi conditii de ploi slabe din 4 noiembrie, fiind sanse de ceata si bruma in regiunile depresionare.
Cum va fi vremea in urmatoarele trei luni
Maramures
Vor fi temperaturi diurne de peste 14 grade pana la finalul acestei luni, insa apoi incep sa scada, astfel ca pe 6 noiembrie nu se vor inregistra mai mult de 10 grade. La inceputul intervalului, minimele vor fi de 4-5 grade, ajungand la circa 0 grade intre 1 si 4 octombrie.
Sunt asteptate precipitatii slabe dupa 4 noiembrie. Meteorologii anunta ca vor fi conditii de ceata si bruma in special dimineata si noaptea.
Moldova
Saptamana aceasta, valorile termice diurne vor fi de circa 14 grade, iar cele nocturne de 4-5 grade. Vremea se raceste ulterior, asa ca vom avea temperaturi maxime de 9-13 grade si minime situate intre -1 si 3 grade.
Sunt sanse mai mari de precipitatii in ultimele zile ale perioadei de prognoza si se vor forma ceata si bruma.
Dobrogea
Desi luni va fi cea mai calduroasa zi, cu o maxima de 15 grade, temperaturile scad treptat pana la 10 grade ziua si 3-4 grade noaptea la inceputul lui noiembrie.
S-ar putea semnala ploi izolate dupa 30 octombrie, iar ceata se lasa dimineata si seara, cand poate aparea si bruma.
Muntenia
Luni va fi cea mai calduroasa zi din intervalul de prognoza, cu maxime de 18 grade si minime de 5 grade. Din 27 octombrie se raceste vremea, cele mai racoroase zile fiind cele de la inceputul lunii noiembrie, mai ales pe 8 noiembrie, cand maxima nu va depasi 10-11 grade, iar in timpul noptii se vor inregistra valori termice in jurul a 1 grad.
Sunt asteptate ploi slabe si pe arii restranse dupa 4 noiembrie si vor fi conditii de ceata in special dimineata si noaptea. Este posibil sa se formeze si bruma, mai intai in regiunile subcarpatice, apoi la campie.
Oltenia
Temperaturile maxime vor scadea treptat de la 17 grade la 10 grade in zilele de 7 si 8 noiembrie, iar cele minime vor cobori pana la 1 grad in intervalul 2-5 noiembrie.
Sunt sanse mari sa cada precipitatii pe data de 4 noiembrie. Vor fi conditii de ceata si bruma, spre sfarsitul lunii octombrie si inceputul lui noiembrie.
La munte
Vremea se raceste si in zonele montane, unde valorile termice diurne vor scadea de la 7-8 grade la 4 grade. Si valorile termice nocturne sunt in scadere, astfel ca dupa data de 31 octombrie vor fi in general temperaturi sub pragul inghetului.
Dupa 3 noiembrie va ploua slab pe arii restranse, iar dimineata si noaptea isi vor face aparitia ceata si bruma.

Vezi si

Accident grav în Germania, cu 3 mașini pline cu români. Un mort și 10 răniți

Accident deosebit de grav între trei autoturisme cu români s-a petrecut miercuri, 28 septembrie, în …