Wednesday , February 1 2023

Tătaru vs Rafila: „Avem pregătită rețeaua de distribuție pentru vaccin”

Nelu Tătaru a anunțat că România are pregătită rețeaua de distribuție a vaccinului împotriva COVID-19.
Vaccinul ar putea ajunge în țară, într-o primă tranșă, la finalul acestui an sau la începutul anului viitor.

Întrebat dacă vaccinul va fi disponibil în România în decembrie, Nelu Tătaru a spus că „există această posibilitate”.

„Noi suntem angrenați cu Comunitatea Europeană pentru acest vaccin, rămâne să vedem”, a declarat ministrul.

Totodată, ministrul a mai anunțat că există mai multe firme care vor produce vaccinul: „Comisia Europeană are discuții cu trei firme producătoare, în măsura în care va fi gata, acela va fi și la noi. Toată achiziția se face prin Comisia Europeană, dar avem speranță pentru sfârșitul anului, începutul anului viitor”.

Legat de distrubuția vaccinului în România, ministrul sănătății a declarat că România este pregătită și pentru acest pas: „Noi suntem pregătiți pentru ambele tipuri de vaccin, avem pregătită și rețeaua”.

Reprezentantul român la OMS, Alexandru Rafila, declarase că „vaccinul anti-COVID rezistă doar 17 zile. Va necesita o logistică extraordinară”.
Rafila, candidat PSD la alegerile parlamentare, spune că vaccinul anti-COVID va necesita o logistică extraordinară. „Trebuie transportat și păstrat în condiții foarte stricte, în condițiile în care de la producere până la administrare nu pot trece mai mult de 17 zile”. Vaccinul stă în gheață carbonică 10 zile și practic trebuie administrat într-un timp scurt, ceea ce implică centre speciale, condiții de depozitare la temperaturi potrivite și personal medical numeros.

Vezi si

Alexandru Piţurcă şi directorul Romarm vor fi cercetaţi în libertate, sub control judiciar

Un judecător de la Tribunalul Bucureşti a respins, marţi noaptea, cererea DNA de arestare preventivă …