Thursday , November 30 2023

Tătaru: Pe nedeclarați, numărul real de cazuri zilnice ar putea fi de 50.000

Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății și actual consilier al premierului Florin Cîțu, a declarat luni la Digi24.ro că numărul real de cazuri zilnice de infectare cu coronavirus ar putea fi de 50.000, față de cifrele oficiale, care în ultima săptămână au variat între 8.500 și aproape 12.000 de cazuri în 24 de ore.

ministru, Tataru, sanatate, Obiectiv de Suceava

”Noi făceam anul trecut acele studii și ajunsesem la concluzia că numărul de cazuri pe care îl avem îl înmulțim cu 5 până la 10 pentru a vedea numărul real de cazuri. În acest moment eu spun că putem înmulți cu 5 până la 10. Pe nedeclarați putem să avem până la 50.000 de cazuri. INSP spunea că putem ajunge până la 30.000 de cazuri declarate zilnic”, a declarat Tătaru.

El a mai spus că ”unitățile de primiri urgențe nu ne mint, secțiile de ATI la fel. Aceste cifre ne arată ce se întâmplă în societate”.

Nelu Tătaru a cerut o mai bună verificare a restricțiilor și a spus că ”evenimentele ar trebui să fie pentru cei care își permit, mă refer la starea de sănătate. Nu vreau să mai închidem un teatru, o nuntă, dar acolo să meargă cei care au cel mai mic risc să transmită în comunitate”.

Vezi si

Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania. Primarul din Baia Mare era dat în urmărire internațională

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost prins marți, 28 noiembrie, în Germania. Cherecheș …