Wednesday , October 4 2023

Tarile bogate au primit doar 1,39% dintre refugiatii sirieni

refugiati

Tarile bogate nu au orimit decat o mica parte din cele aproape cinci milioane de refugiati care au fugit Siria, arata un raport publicat de ONG-ul britanic Oxfam, care face apel la acestea pentru a primi mai multi imigranti, scrie AFP. Oxfam solicita tarilor bogate sa ia cel putin 10% din cele 4,8 milioane de refugiati sirieni inregistrati oficial.
Dar, pana acum tarile bogate nu au prelaut decat 67.100 de oameni, sau 1,39% din refugiati, scrie raportul citat.
Potrivit lui Oxfam, doar trei tari bogate, Canada, Germania si Norvegia, au facut mai mult decat ar fi trebuit sa faca in ceea ce priveste primirea permanenta a refugiatilor. Cinci altii (Australia, Finlanda, Islanda, Suedia si Noua Zeelanda), s-au angajat sa faca mai mult cu 50% decat le revine, iar alte aproximativ 20 de tari analizate de Oxfam se afla sub asteptari.
ONG-ul a publicat raportul sau inainte de organizarea unei conferinte internationale la Geneva la 30 martie sub auspiciile ONU, in cursul careia tarile vor fi rugate sa ofere locuri de reinstalare pentru refugiatii sirieni. Marea majoritate raman in tarile vecine, in timp ce conflictul din Siria intra in al saselea an.
Conferinta ONU, care va fi deschisa de catre Secretarul General Ban Ki-moon, isi propune sa “imparta responsabilitatea globala” legata de criza refugiatilor cauzate de razboiul din acea tara si care si-a facut mai mult 270.000 morti.
HotNews

Vezi si

MAE: Patru români au murit în accidentul de autocar din Veneția 

Patru români se numără printre victimele accidentului de autocar de marți din Veneția, a anunțat …