Tuesday , October 4 2022

Tăriceanu: NU am fost ofiţer sub acoperire. Băsescu utilizează arma ŞANTAJULUI împotriva adversarilor politici

tariceanu

Preşedintele Partidului Liberal Reformator (PLR), Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, la o întâlnire cu membrii de partid şi simpatizanţii din nord-vestul României, că nu a fost ofiţer sub acoperire.
‘Preşedintele a făcut ieri o greşeală enormă şi ne demonstrează încă o dată cum înţelege să folosească prerogativele prezidenţiale,(…) că el utilizează arma şantajului la adversarii politici folosind informaţiile pe care le are în calitate de şef al statului şi acesta este un lucru extrem de grav.
Nu mă interesează cine este (…) dar eu vă pot spune că nu sunt eu acela. În fine, nu cred că asta este problema sau dacă asta e problema atunci v-o risipesc. Dar nu aste e problema, că nu sunt eu şi ce bine că e altul, nu! Ceea ce face preşedintele este extrem, extrem de grav şi ne dă o imagine a profilului său politic şi aceste e încă un element pe care am să-l adaug la cererea de suspendare’, a spus Călin Popescu Tăriceanu, citat de Agerpres.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi că înainte de a-şi depune candidaturile cei care candidează la Preşedinţie ar trebui să menţioneze în CV dacă au fost sau nu ofiţeri acoperiţi, arătând că ştie că printre aceştia există oameni care ar avea astfel de lucruri de ascuns.
‘Candidaţii au timp înainte de a-şi depune candidaturile să spună public, să-şi completeze CV-ul, dacă au fost cumva ofiţeri acoperiţi sau nu’, a spus şeful statului la B1 Tv.
Băsescu a precizat că în cazul în care candidaţii nu vor preciza acest lucru o va face el.
‘Am obligaţia să o fac. Există lege care interzice serviciilor să-şi facă cunoscute reţelele, ofiţerii acoperiţi, descoperiţi, dar când discutăm despre funcţia de preşedinte al României nu poţi să nu informezi, nu spune nimeni să o facă serviciul că nu are voie prin lege, dar candidatul are obligaţia să o facă şi voi fi în măsură să vă aduc probe ce înseamnă acest dublu buton’, a afirmat şeful statului.
 
 

Vezi si

Două dosare penale în cazul deputatului Bălășoiu: de act sexual cu un minor și de viol

Procurorii Parchetului General s-au autosesizat şi au început urmărirea penală in rem pentru act sexual …