Saturday , September 24 2022

Tăriceanu îi scrie lui Iohannis și-i cere să nu îi numească pe noii miniștri ALDE propuși de Dăncilă

Călin Popescu Tăriceanu i-a trimis, miercuri seară, o scrisoare președintelui Klaus Iohannis în care îi cere să nu îi numească pe noii miniștri propuși în locul celor demisionari ai ALDE. Tăriceanu precizează că cei trei nominalizați de premier nu mai sunt membri ai ALDE.

Tăriceanu, scrisoare și către Dăncilă: Toate aceste manevre sunt încercări de salvare personală

Redăm integral scrisoarea transmisă de Călin Popescu Tăriceanu șefului statului:

„Stimate domnule președinte Klaus Iohannis,

Am văzut în spațiul public anunțul doamnei prim-ministru Dăncilă, potrivit căruia a propus, pentru portofoliile ministeriale rămase vacante în urma demisiei miniștrilor ALDE, trei persoane despre care domnia sa afirmă că fac parte din ALDE.

Pe această cale doresc să vă fac următoarele precizări:

În ședința Delegației Permanente a ALDE din data de 26 august s-a votat cu majoritate covârșitoare (83 voturi pentru și 2 abțineri) denunțarea protocolului cu PSD, precum și retreagerea din coaliția de guvernare.

Mai mult, în ședința Biroului Politic Central al ALDE din 3 septembrie s-a hotărât, tot cu o majoritate covârșitoare, excluderea oricărui membru care acceptă o desemnare din partea altui partid într-o funcție publică fără acordul organismelor statutare. Prin urmare, persoanele care au acceptat nominalizările pentru funcțiile de miniștri sunt decăzuți din calitatea de membru ALDE cu efect imediat.

Având în vedere cele de mai sus, vă solicit ca, în analiza pe care o veți face privind aceste propuneri, să luați în considerare prevederile articolului 85, alineat 3, din Constituție”.

HotNews

Vezi si

Iohannis: Deocamdată, România nu îndeplineşte criteriile tehnice pentru Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că deocamdată România nu îndeplineşte criteriile tehnice pentru intrarea …