Saturday , July 20 2024

Tariceanu i-a dat un ultimatum lui Dancila: Guvern restructurat pana pe 20 august

Calin Popescu Tariceanu s-a intalnit luni cu premierul Viorica Dancila si i-a cerut ultimativ ca pana pe 20 august sa vina cu un nou program de guvernare si un guvern restructurat.

“Presedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu a avut astazi o discutie cu premierul Viorica Dancila, inainte de sedinta de guvern, pe tema colaborarii viitoare la nivelul coalitiei, astfel incat sa fie asigurata o buna guvernare.

In viziunea ALDE o buna guvernare presupune in aceasta faza o reforma a institutiilor statului, un nou program de guvernare, precum si o echipa guvernamentala restructurata care sa aiba ca principal atu competenta.

In acest sens, presedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu a rugat-o pe dna Viorica Dancila, prim-ministrul Romaniei, ca, pana pe data de 20 august, sa pregateasca si sa prezinte un set de masuri care sa raspunda acestor deziderate, precum si asteptarilor cetatenilor, pentru ca acestia sa isi recastige increderea in actul de guvernare”, informeaza ALDE intr-un comunicat.

Pe de alta parte, referitor la rectificarea bugetara adoptata chiar azi de Guvern, in ciuda opozitiei ALDE, documentul citat precizeaza ca acest proiect arata ca bugetul de stat pe anul acesta a fost unul construit nerealist.

“Rezultatele exercitiului bugetar dovedesc incapacitatea administrativa de a pune in aplicare marile proiecte de investitii stabilite.

La inceputul anului, pe fondul discutiilor pentru construirea bugetului, presedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu a solicitat si a primit asigurari ca o serie de proiecte majore de investitii, indeosebi in infrastructura, vor primi resurse financiare.

Astazi, prin modul in care a fost conceput proiectul de rectificare bugetara, se constata esecul acestor promisiuni.

Ministrii ALDE care au participat astazi la sedinta de guvern au subliniat aceste nerealizari”, adauga formatiunea politica aflata in negocieri pentru o alianta cu ProRomania.

ziare.com

Vezi si

Serviciile esențiale din întreaga lume își revin lent după “cea mai mare pană informatică” din istorie

Utilizatorii şi companiile din diferite industrii esenţiale din întreaga lume, inclusiv din sectoarele bancar, aeronautic, …