Monday , June 21 2021

Tariceanu exclude varianta unei posibile OUG pentru modificarea Codurilor Penale

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a exclus, luni, varianta unei posibile OUG pentru modificarea Codurilor Penale.
tariceanu

Acesta a transmis ca “trebuie urmata calea parlamentara” si ca nici asumarea raspunderii Guvernului pe modificarea legislatiei penale nu va avea loc.
“Nu am discutat de niciun fel de ordonanta pe modificarea Codurilor. Scoateti din discutie. Va spun oficial, vom merge exclusiv pe calea dezbaterii parlamentare. Nici pe asumarea raspunderii. Mergem pe calea dezbaterii parlamentare”, a sustinut Tariceanu.
Acesta a precizat ca la  sedinta Coalitiei de luni, cu Liviu Dragnea si Viorica Dancila, nu s-a discutat despre modificarea codurilor.
“Ministrul Justitiei elaboreaza un document pe care MAE si Ministerul pe Afeceri Europene sa il comunice partenerilor europeni. Acest document vizeaza o prezentare in rezumat a modificarilor care urmeaza sa fie adoptate pe Codului de procedura penala si Codul Penal”, a spus el.
Liderul ALDE a precizat ca este nevoie de o informare corecta, obiectiva a ceea ce se urmareste in Parlament, pentru ca a vazut o serie de stiri false cu privire “la anumite asa-zise modificari care ar urma sa se faca”. Coincidenta sau nu, Antena 3 a prezentat cu o seara inainte fragmente din stirile Pro TV, prezentate de Andreea Esca, in care acuza postul de manipulare si dezinformare privind modificarile la codurile penale.

Vezi si

Informare meteorologică de instabilitate atmosferică și disconfort termic pentru toată țara

Meteorologii au emis luni o informare meteorologică de instabilitate atmosferică și disconfort termic pentru toată …