Saturday , September 18 2021

Surpriza. Calin Popescu Tariceanu, presedintele ALDE, candideaza la Primaria Bucuresti

Surpriză pe scena politcă. Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, va candida pentru funcția de primar la Primăria Generală a Capitalei. El a facut anuntul joi, la pranz, dupa intrunirea Boroului Politic ALDE.

Membrii Biroului Politic ai ALDE au hotărât, joi, prin unanimitate de voturi, ca liderul partidului, Călin Popescu Tăriceanu, să candideze pentru Primăria Generală a Capitalei.

Hotărârea Biroului Politic al ALDE a fost luată după ce negocierile cu PSD pentru formarea unei alianțe pentru București au eșuat.

”Nu există niciun candidat liberal la Primăria Capitalei. Nicușor Dan nu are un profil liberal, faptul că e susținut de PNL e cu totul altceva. Sunt semne de întrebare dacă PNL mai e partid liberal sau nu. Eu zic că nu. (…) De 30 de ani, Bucureștiul are un electorat liberal care are dreptul la reprezentare”, a declarat Tăriceanu.

Liderul ALDE a mai susținut că experiența pe care a acumulat-o ca prim-ministru și președinte al Senatului este ”extrem de utilă pentru a construi o strategie pentru București”.

Pe de altă parte, el și-a argumentat candidatura prin ”datoria” pe care o are față de colegii de partid.

Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi.

Până în acest moment, și-au mai anunțat candidatura Gabriela Firea (PSD) și Nicușor Dan, susținut de PNL și USR.

De asemenea, Eugen Tomac, președintele PMP, a declarat marți că Traian Băsescu va fi candidatul partidului la Primăria Capitalei. De asemenea, acesta a criticat decizia PNL și USR-PLUS de a exclude de la negocierile pentru București partidul pe care îl conduce: „Că va pierde Nicușor este meritul USR”.

 

Vezi si

Ce se ascunde în spatele falimentului City Insurance. Dobânzi uriașe pentru împrumuturi fictive plătite către compania lui Dan Odobescu, cumnatul lui Adrian Năstase

Un director din ASF face dezvăluiri despre ce se ascunde la City Insurance: compania a …