Saturday , October 23 2021

Tariceanu, audiat la DNA in dosarul lui Bogdan Olteanu

tariceanu

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, s-a prezentat joi dimineata la sediul central al DNA pentru a fi audiat in dosarul in care fostul viceguvernator al BNR Bogdan Olteanu este acuzat de trafic de influenta.
Tariceanu a ajuns la DNA cu putin timp inainte de ora 9:00, fiind insotit de avocat, lucru neobisnuit daca el este audiat in calitate de martor, asa cum a anuntat presa.
In aceasta dimineata, cabinetul de la Senat a remis presei un comunicat in care anunta vizita presedintelui la DNA si insinueaza ca procurorii ar putea urmari “scopuri propagandist-electorale”.
“In aceasta dimineata, la ora 09:00, domnul Calin Popescu-Tariceanu, presedintele Senatului Romaniei, a fost invitat la DNA.
Invitatia a fost trimisa cu doua zile in urma, dar presedintele Senatului nu a facut-o publica pentru a vedea daca DNA continua sa scurga informatii spre presa in scopuri propagandist-electorale. Presa a aflat si este prezenta la DNA inaintea audierii.
Asa cum s-a intamplat si in situatii anterioare similare, presedintele Senatului nu va face declaratii presei la DNA”, se arata in comunicatul asumat de cabinetul lui Tariceanu.
Avocatul lui Calin Popescu Tariceanu, Constantin Durgheu, a venit la DNA inaintea clientului sau.
“Nu ni s-a comunicat ce act de procedura se va urma. Vor fi puse intrebari atat de aparare, cat si de acuzare”, a declarat avocatul.
In acest dosar, Bogdan Olteanu a fost retinut, apoi arestat preventiv, iar in prezent se afla in arest la domiciliu.
Fostul viceguvernator al BNR si-a sustinut in permanenta nevinovatia, in schimb denuntatorul din dosar, Sorin Ovidiu Vintu, a recunoscut acuzatiile, sustinand ca ar fi dat 2 milioane de dolari pentru ca Liviu Mihaiu sa fie numit guvernator al Deltei.
Procurorii spun ca banii ar fi fost retrasi din contul unui offshore, iar ulterior depusi in contul unei firme din Bulgaria, de unde au fost apoi ridicati.
Desi procurorii vorbesc despre 2 milioane de dolari, pana acum nu s-a luat decat urma primului milion. Procurorii vor sa afle daca nu cumva cel de-al doilea ar fi ajuns la alte persoane sau ar fi fost folosite in alte scopuri.
In paralel, procurorii fac cercetari incercand sa afle cum si-a dobandit averea Bogdan Olteanu, el declarand in fata anchetatorilor ca ar fi beneficiat de o mostenire importanta. Procurorii au incercat sa ii audieze pe parintii si pe fosta sotie a acestuia, dar acestia s-au prevalat de dreptul lor la tacere, refuzand sa dea declaratii in fata procurorilor.

Vezi si

Activităţile religioase nu se închid, dar trebuie purtată mască de protecţie şi păstrată distanţa

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, vineri, că, la nivelul CNSU, …