Monday , May 20 2024

Tânărul care a accidentat patru persoane pe pista Aeroportului Caransebeş a fost reţinut

Tânărul care duminică după-amiază a intrat cu maşina pe pista Aeroportului Caransebeş în timpul unui concurs de motociclism şi a lovit patru persoane din public a fost reţinut în baza unei ordonanţe pentru 24 de ore emise de Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeş.
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Caraş-Severin, Ancuţa Cărbunaru, a declarat, luni dimineaţă, corespondentului MEDIAFAX, că tânărul a fost reţinut şi dus în arestul Poliţiei, urmând să fie propus instanţei de judecată pentru mandat de arestare preventivă.
“Şoferul a fost reţinut pentru 24 de ore pe baza ordonanţei de reţinere emisă de procurori. El a fost adus în arestul Poliţiei şi urmează ca în această după-amiază să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă”, a spus Ancuţa Cărbunaru.
Potrivit acesteia, Cristian Ungur este acuzat de vătămare corporală din culpă, de conducerea unui autoturism cu o îmbibaţie alcoolică în sânge mai mare de 0,80 miligrame la mie şi pentru părăsirea locului accidentului fără înştiinţarea organelor de poliţie.
Duminică după-amiază, tânărul a intrat cu maşina pe pista aeroportului din Caransebeş, unde se desfăşura Campionatul Naţional Individual de Viteză la Motociclism, şi a lovit patru persoane din public, victimele fiind duse la spitalul din Caransebeş. Doi dintre răniţi aveau leziuni minore şi au părăsit unitatea medicală, iar celelalte două persoane rănite au leziuni severe şi vor rămâne internate în spital câteva săptămâni.
Conform Poliţiei, după producerea accidentului tânărul, în vârstă de 24 de ani, a fugit de la faţa locului, fiind prins de motociclişti şi de poliţişti. El a fost dus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice care vor fi trimise pentru analize la Deva, pentru a se stabili dacă tânărul consumase alcool.
Potrivit unui comunicat de presă al Federaţiei Române de Motociclism (FRM), Cristian Ungur a intrat neautorizat cu un autoturism Alfa Romeo pe aeroportul de la Caransebeş, în timpul desfăşurării unei etape de motociclism viteză.
“Observând că pe pistă a pătruns maşina marca Alfa Romeo de culoare roşie, cu numărul CS 23 CRI, directorul de concurs a oprit startul copiiilor de la clasa Juniori 2 şi a solicitat scoaterea maşinii de pe pistă. Conducând maşina înmatriculată pe numele său, Ungur Cristian a făcut un tur de pistă pe contrasens şi, deşi i s-a semnalizat să oprească, a accelerat şi a trecut printre copiii opriţi în grila de start cu peste 100 km/h. Ungur Cristian a accelerat încă 100 de metri, după care a intrat în public, accidentând trei persoane, dintre care două grav. Unul dintre accidentaţi este tânărul pilot Cazacu Cătălin de la Taifun Racing, campion naţional la motociclism”, se arată în comunicatul citat.
Medicul Ioan Ungur, tatăl lui Cristian Ungur, a declarat, duminică seară, pentru MEDIAFAX, că nu a avut niciodată probleme cu fiul său şi că acesta trebuie să răspundă pentru ceea ce a făcut, pentru că nu are nicio scuză.
“Este major, trebuie să răspundă. Să fie reţinut. Mi se pare normal să fie reţinut, asta e”, a spus Ioan Ungur, care este membru PDL.

Vezi si

Temperaturi de vară și ploi însemnate cantitativ. Prognoza meteo pe regiuni, până pe 2 iunie

Prognoza publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) arată că regimul termic estimat de …