Sunday , October 2 2022

Sute de persoane protesteaza in Piata Victoriei fata de restrictiile impuse de Guvern. Jandarmii le-au dat amenzi de peste 16.000 de lei

Peste 200 de persoane s-au adunat duminica dupa-amiaza in Piata Victoriei pentru a protesta fata de masurile de carantina si izolare.

Majoritatea celor prezenti nu poarta masti si nu pastreaza distanta fizica. Protestatarii au venit cu steaguri si pancarte cu mesaje impotriva Guvernului.

Printre ei s-a aflat si Mugur Mihaescu, care le-a vorbit protestatarilor.

“Libertate!”, “Jos guvernul mincinos!”, “Presa mincinoasa!” si “Serbia!” sunt o parte dintre scandarile pe care le fac cei prezenti in piata.

La protest participa si Iosefina Pascal, internauta care a devenit cunoscuta ca urmare a articolelor din Sputnik care o promoveaza, a aparitilor la Antena 3, dar si prin intermediul colaborarii sale cu Maria Grappini.

Manifestanții au adus icoane și au recitat rugăciuni.

Jandarmeria Capitalei a anunțat că a dat amenzi de peste 16 mii de lei participanților, pentru încălcarea regulilor sanitare.

Comunicatul integral al Jandarmeriei

”În legătură cu manifestația publică din Piața Victoriei, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări:

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, pe timpul stării de alertă, organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații sau orice alte întruniri sunt interzise. Echipele de dialog ale Jandarmeriei Capitalei au discutat cu persoanele prezente pentru a le aduce la cunoștință prevederile legale și măsurile care vor fi luate în cazul nerespectării acestor prevederi. Până în prezent, au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 16.500 de lei pentru nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de Covid-19. În continuare sunt desfășurate activități specifice de identificare și sancționare și a altor persoane care încalcă prevederile legii. Scopul nostru nu este acela de a sancționa, ci acela de a limita răspândirea virusului. Pentru sănătatea dumneavoastră și protecția celorlalți cetățeni, vă recomandăm să nu participați la astfel de evenimente.
Sănătatea și siguranța dumneavoastră sunt prioritatea noastră!”

Vezi si

Aproape jumătate de milion de permise de conducere vor expira în câteva luni. Sfaturi pentru a evita cozile și timpii mari de așteptare

În perioada decembrie 2022 – februarie 2023 va expira termenul de valabilitate a unui număr …