Tuesday , August 3 2021

Suspiciuni de defrișări ilegale. Percheziții la Direcția Silvică Bistrița-Năsăud

defrisari

Sunt percheziţii la această oră la Direcţia Silvică Bistriţa-Năsăud. Procurorii anticorupție au suspiciuni în legătură cu presupuse defrişări ilegale.
Sunt efectuate percheziții domiciliare la 13 adrese din județul Bistrița-Năsăud, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice, precizează DNA.
„Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupţie, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2009-2014”, informează un comunicat al DNA.
Procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.
Descinderile DNA la Direcția Silvică intervin în contextul disputelor pe marginea Codului silvic și a protestelor care au avut loc în weekend în mai multe orașe din țară pe tema defrișărilor.
Corpul de Control al premierului a găsit probleme grave la direcţiile silvice din cinci judeţe şi a făcut sesizări penale.
Proiectul de modificare a Codului silvic, iniţiat în vara anului 2014 de 125 de parlamentari PSD, a fost retrimis la examinare Parlamentului de către președintele Klaus Iohannis. Comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor, forul decizional, au respins însă, marți, cererea de reexaminare a legii, după ce Senatul o adoptase în aceeaşi formă.
La sfârşitul săptămânii trecute, în mai multe localităţi au fost organizate proteste pe tema defrişărilor, iar preşedintele Klaus Iohannis a decis ca subiectul să fie discutat în următoarea şedinţă a CSAT.
În acest context, mierecuri, Guvernul a decis să interzică temporar orice exporturi de masă lemnoasă.
digi24.ro

Vezi si

Spotmedia: În noiembrie 2020, perioada campaniei electorale, s-au raportat cu 20% mai puține decese de Covid, cea mai mare eroare din pandemie

Anul trecut, de Ziua Națională, România se afla în mijlocul valului doi de epidemie, dar …