Friday , January 27 2023

Suspect de EBOLA în România

matei bals

Un bărbat de 51 de ani din Ploiești, suspectat că este infectat cu virusul Ebola. El s-a întors de la muncă din Nigeria, în urmă cu două săptămâni. Bărbatul s-a prezentat la spitalul județean cu Ploiești cu simptome asemănătoare viruslui EBOLA. Diagnosticul va fi confirmat în 72 de ore. Analizele au fost trimise la Frankfurt, Germania. Familia bărbatului a fost complet izolată.
Bărbatul a fost adus la Institutul Matei Balș din Capitală. Bărbatul a ajuns la spital cu simptome similare cu cele ale virusului: temperatură, sângerări şi deshidratare.
Maladia Ebola poate fi oprită. Oficialii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii sunt încrezători că virusul care a ucis aproape o mie de oameni în vestul Africii poate fi ţinut sub control.
Este nevoie însă de o mobilizare internaţională pentru a oferi ţărilor afectate specialiştii şi echipamentele necesare pentru a înfrânge boala. Serul secret, în care mulţi şi-au pus speranţa, este departe a de fi produs în masă.
Fără tehnica medicală necesară, fără costume de protecţie, fără personal instruit adecvat şi fără o infrastructură pusă la punct, ţările de pe coasta vestică a Africii nu au nicio şansă împotriva răspândirii virusului Ebola. De aceea, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a cerut sprijin internaţional.
Virusul mortal se transmite prin contact direct cu fluide corporale şi are o perioadă de incubaţie de 21 de zile. Primele simptome sunt similare unei gripe obişnuite, dar în stadiu avansat pacientul suferă hemoragii interne. O companie farmaceutică americană, necunoscută lumii până acum, lucrează la un medicament care ar putea salva viaţa celor infectaţi cu Ebola. Serul a fost administrat experimental unor misionari americani, care au contractat virusul în Liberia, dar nu se poate vorbi încă despre o producţie în masă.
Anticorpii folosiţi în serul experimental se obţin din plante de tutun modificate genetic. Acestea sunt cultivate în laborator în număr redus, ceea ce înseamnă că probele de ser sunt foarte puţine şi de aceea şi extrem de preţioase.
realitatea.net
 
 

Vezi si

Restaurantele trebuie să treacă în meniuri, până la 15 martie, numărul de E-uri pentru fiecare produs și să explice din ce este alcătuit

Restaurantele mai au timp până la 15 martie să treacă în meniuri numărul de „E-uri” …