Saturday , October 16 2021

Surse USL: UDMR va fi cooptată la guvernare

UDMR va fi cooptată la guvernare alături de USL, urmând a se stabili dacă Uniunea va participa la nivel de ministru sau doar de secretari de stat, au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, surse participante la prima discuţie dintre liderii USL şi UDMR desfăşurată la Palatul Parlamentului.
Conform surselor USL citate, nivelul participării UDMR la guvernare urmează să fie discutat.
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, după întâlnirea de la Palatul Parlamentului, că din punctul său de vedere Victor Ponta este singura variantă viabilă de premier care să fie desemnat de şeful statului, precizând că opinia sa nu ţine cont de situaţia în care formaţiunea maghiară va fi, la putere sau în opoziţie.
“Din punctul meu de vedere, există o singură variantă, indiferent dacă vom intra la guvernare sau nu, cei care au câştigat alegerile şi bineînţeles Victor Ponta. Asta nu are legătură cu situaţia ulterioară desemnării primului ministru”, a declarat preşedintele UDMR.
El a fost întrebat în ce condiţii va intra UDMR la guvernare alături de USL, având în vedere poziţia PNL.
“Un dialog va exista, fiindcă România are nevoie de dialog. Societatea românească are nevoie de linişte, nu de scandal. Deci dialog va exista, indiferent cine va fi la guvernare şi cine va fi în opoziţie şi eu cred că e bine după foarte mulţi ani de zile să trecem într-o nouă etapă. (…) Cunosc declaraţiile preşedintelui Crin Antonescu şi sunt pentru mine liniştitoare, deci este un om deschis la dialog, la colaborare, în rest amănunte putem să vă dăm săptămâna viitoare”, a susţinut Kelemen, precizând că o nouă întâlnire ar putea să aibă loc la începutul săptămânii viitoare.
Îniantea întâlnirii de la Palatul Parlamentului, Laszlo Borbely a precizat că obiectul discuţiilor vizează modul în care vor fi alocate funcţiile în noul Legislativ. (Mediafax)

Vezi si

Dramatic! Mamă, tată și fiu, răpuși de COVID în aceeași zi

O întreagă familie din Giurgiu a murit de Covid la Spitalul Județean din oraș, pe …