Monday , January 17 2022

Surse militare americane: Militarii americani din bazele atacate de Iran au fost avertizați în avans și s-au adăpostit în buncăre. Nu sunt victime

Militarii americani din bazele irakiene Ain Assad și Irbil, atacate marți noaptea de Iran cu rachete balistice, au fost avertizați în avans de atacurile iminente și s-au putut adăposti în buncărele speciale, a declarat pentru publicația USA Today un oficial al Pentagonului sub anonimat, citeaza G4Media.

”Sistemul de avertizare timpurie a funcționat”, a declarat acesta pentru USA Today.

Primele evaluări arată că, cel puțin la baza Ain Assad, nu există victime ale atacurilor iraniene. A fost afectat un hangar al armatei americane și alte facilități militare. Totuși, bilanțul nu este unul final.

Președintele american Donald Trump a scris pe Twitter la câteva zeci de minute după atac că ”totul e ok”, indicând că sunt în curs evaluări ale efectelor atacului, mai relateaza G4Media.

În orele de după atac, ministerele Apărării din Marea Britanie, Canada și Australia, țări care au trupe în Irak alături de SUA, au anunțat că militarii lor nu au fost afectați de cele peste 10 rachete lansate de Iran ca răzbunare pentru lichidarea generalului Suleimani.

sursa foto: G4Media.

Vezi si

Peste 8.000 de noi infectări și 17 decese COVID în ultimele 24 de ore în România

Autoritățile au anunțat luni, 17 ianuarie, 8.118 cazuri de persoane infectate cu coronavirus, depistate în …