Tuesday , May 28 2024

SURSE: Iohannis s-a intalnit marti cu Daniel Horodniceanu, propus la sefia DIICOT. Procurorul a dorit un selfie, presedintele l-a refuzat

horodniceanu

Presedintele Klaus Iohannis s-a intalnit, marti dimineata, la palatul Cotroceni, cu procurorul iesean, Daniel Horodniceanu, propus de ministrul justitiei la sefia Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare. Potrivit acestora, procurorul Horodniceanu ar fi cerut la sfarsitul intalnirii sa faca un selfie cu seful statului, insa acesta l-ar fi refuzat atragandu-i atentia ca participa la o intalnire oficiala. O decizie referitoare la numirea procurorului Horodniceanu la sefia DIICOT este asteptata saptamana viitoare.
Intalnirea procurorului Daniel Horodniceanu cu presedintele Klaus Iohannis a avut loc, marti, pe fondul degradarii relatiilor dintre seful statului si premierul Victor Ponta. Presedintele Iohannis a cerut luni, 11 mai, stenograma interviului dat de Horodniceanu in fata sectiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. In urma interviului, procurorul iesean a primit aviz favorabil, cu 5 voturi pentru si 2 impotriva.
Reamintim ca in timpul interviul de saptamana trecuta, unul din membri CSM, Oana Haineala, l-a acuzat pe Horodniceanu de autoplagiat, aratand ca acesta a folosit in prezentarea din fata CSM argumente din lucrari mai vechi ale sale fara sa le atribuie. Replica lui Horodniceanu a fost “Pe mine insumi?”.
Avizul CSM este insa consultativ, decizia finala de numire in functie revine sefului statului. Klaus Iohannis a declarat miercuri ca va lua o decizie saptamana viitoare, precizand ca este multumit de materialul ce i s-a pus la dispozitie de catre Consiliul Suprem al Magistraturii. Iohannis a cerut de la CSM si “documentele care au fost avute în vedere” atunci cand CSM a dat aviz pozitiv pentru Horodniceanu.
Pe 9 aprilie, ministrul Justitiei a anuntat ca l-a propus pe Daniel-Constantin Horodniceanu, sef DIICOT – Serviciul Teritorial Iasi, pentru functia de procuror sef al DIICOT.
HotNews

Vezi si

Cel mai tânăr candidat la alegerile din iunie are puțin peste 23 de ani, iar seniorul are 100 de ani. Sunt și doi candidați de 95 de ani

Cel mai tânăr candidat la alegerile din 9 iunie are puțin peste 23 de ani, …