Thursday , July 7 2022

Surse: Ilie Sârbu este urmărit penal. Viorel Hrebenciuc, adus cu jandarmii

hrebe

Procurorii DNA au făcut astăzi 25 percheziţii în judeţele Braşov, Bacău, Covasna şi în Bucureşti într-un dosar de retrocedări ilegale. Anchetatorii spun că în dosar sunt implicaţi un parlamentar, dar şi judecători şi avocaţi din Braşov şi Covasna. Prin intermediul acestora, 90 de mii de hectare de pădure şi peste 100 de hectare de teren agricol din judeţul Bacău, părţi ale fostei moşii a familiei Ghika, au fost retrocedate ilegal.
Viorel Hrebenciuc a fost adus cu jandarmii la sediul DNA Brașov. El fusese citat anterior de către procurori în dosarul retrocedărilor ilegale din județul Bacău.
Viorel Hrebenciuc nu a spus multe lucruri la intrarea în sediul DNA. El a spus că nu știe pentru ce a fost adus cu jandarmii și că va afla de la procurori.
Ilie Sârbu a plecat de la DNA, unde a fost însoţit de un avocat. La ieşirea de la sediul Direcţiei din Braşov, el a spus că nu a fost audiat.
Potrivit unor surse judiciare, Ilie Sârbu este urmărit penal.
Potrivit procurorilor, Ilie Sârbu, în mod indirect ar fi pus umărul la retrocedarea ilegală a unei părţi importante din terenurile forestiere administrate de Romsilva.
El ar fi intervenit astfel încât Romsilva să nu îşi facă apărarea în procese în care se cerea retrocedarea celor 90.000 de ha de pădure. Retrocedarea a fost admisă printr-o cale extraordinară de atac.
Iniţial, procesele deschise de moştenitori care, potrivit procurorilor, nu aveau drepturi la recuperarea acelor păduri, ar fi fost pierdute iniţial la instanţele de fond. Ulterilor, prin căile extraordinare de atac au fost pronunţate hotărâri fabvorabile moştenitorilor de către cei trei judecători cercetaţi – Adam Roxana Anca, judecător în cadrul Tribunalului Braşov, Ordog Lorand Andraş şi Uţă Gabriel, judecători în cadrul Tribunalului Covasna.
digi24.ro

Vezi si

Romsilva a crescut suprafața pădurilor de stat certificate la nivel internațional cu circa 34 de mii de hectare

 Suprafața pădurilor de stat care dețin certificarea managementului forestier la standarde internaționale a crescut cu …