Sunday , February 5 2023

Surse HotNews: Numărul 2 din SPP, trecut în rezervă de Iohannis, gasit de procurori la clinica de “șamanism” în care se consuma ayahuasca

General-locotent Gabriel Crețu, fostul adjunct al șefului Serviciului de Protecție și Pază, trecut în rezervă joi de către președintele Klaus Iohannis, a fost depistat de anchetatori la momentul la care au fost făcute percheziții la clinica de “șamanism” unde fostul șef al serviciului secret din Ministerul de Interne Gelu Oltean și iubita lui organizau “ceremonii spirituale” cu ayahuasca, au declarat surse judiciare pentru HotNews.ro.

Potrivit surselor citate, fostul adjunct al șefului SPP se afla între cele 42 de persoane găsite de anchetatori la momentul descinderii la clinica din localitatea Răcari unde erau organizate ceremonii spirituale cu un ritual specific medicinei amazoniene cu ayahuasca, băutură tradițională folosită de triburi amerindiene și care are ca bază DMT – dimethyltryptamine. DMT este o substanţă psihoactivă endogenă care produce puternice halucinaţii vizuale.

Sursele judiciare citate au declarat că la acest moment fostul șef al SPP Gabriel Crețu are calitatea de martor în acest dosar, fiind citat pentru audieri.

Joi, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind trecerea în rezervă a general-locotenent – cu trei stele Gabriel Crețu, adjunct al șefului Serviciului de Protecție și Pază.

În acest dosar, Gelu Oltean, fost șef al Departamentului de Informații și Protecție Internă din Ministerul de Interne, concubina sa și un cetățean britanic au fost arestați pentru 30 de zile. Ei sunt cercetați de procurorii DIICOT pentru infracțiunile de punere la dispoziție, cu știință, cu orice titlu a unui local pentru consumul ilicit de droguri şi deţinerea şi desfăşurarea de operaţiuni privind circulaţia drogurilor de mare risc.

Potrivit DIICOT, fostul şef al DIPI organiza împreună cu iubita lui, Vanessa Youness, şi cu cetăţeanul britanic Thomas Lishman şedinţe de şamanism la care participau zeci de persoane, unde se consumau droguri, respectiv o băutură tradiţională folosită de triburile din Amazon, care provoacă halucinaţii.

Vezi si

Peste jumătate din țară se află sub cod galben sau portocaliu de ninsori și viscol

Mai mult de jumătate de țară se află sub cod gaben de ninsori și viscol, …