Thursday , August 18 2022

Surse Antena 3: Petre Daea va fi din nou ministru al Agriculturii

Conform unor surse din conducerea PSD citate de Antena 3, se pare că singura soluție de compromis care poate să împace taberele social-democrate pentru postul de ministru al Agriculturii este numirea lui Petre Daea, după demisia lui Adrian Chesnoiu, implicat într-un dosar de corupție. 

Decizia finală urmează să fie luata mâine, într-o ședință a Consiliului Politic Național al PSD. Petre Daea este soluția de compromis găsită de taberele din PSD, după zile întregi de discuții.

Marcel Ciolacu nu și-a dorit ca Paul Stănescu să își impună un om în minister, pe Florin Ionuț Barbu, președintele Comisiei de Agricultură, deputat PSD de Olt. Liderul PSD nu a dorit să dea ministerul nici unei alte organizații, Agricultura fiind un domeniu important pentru electoratul PSD. Și nici din afara partidului nu s-a dorit să fie, deși s-a discutat și această variantă, relatează sursa citată.

Prin urmare, liderii PSD ar fi convenit asupra lui Petre Daea, considerat că are priză la electoratul PSD, fără ambiții politice în partid și conectat și la politicile agricole.

Ministerul Agriculturii a rămas liber după ce Adrian Chesnoiu și-a dat demisia fiind pus sub urmărire penală de DNA. DNA a cerut începerea urmăririi penale pe numele ministrului Agriculturii, Adrian Chesnoiu, pentru abuz în serviciu și instigare la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informațiile care nu erau destinate publicității.

Mai exact, procurorii DNA au suspiciuni că, în perioada 9 februarie – 11 aprilie 2022, ministrul ar fi determinat o persoană din subordine să îi dea acces la mai multe subiecte concepute pentru probele scrise ce urmau să fie susținute cu ocazia organizării a patru concursuri pentru ocuparea unor posturi la direcții județene.

Subiectele respective ar fi ajuns ulterior la patru candidați, dintre care, în urma susținerii probelor scrise și orale, doar trei dintre ei au promovat.

DNA mai precizează că la intervenția directă a ministrului Agriculturii în cazul unuia dintre candidați, membrii comisiei ar fi fost nevoiți să îl promoveze pe acesta, în condițiile în care nu obținuse un rezultat corespunzător.

 

 

Vezi si

Pe 28 august începe o nouă ediție a programului „Litoralul pentru toți”. Tarifele de cazare pornesc de la 35 de lei pe noapte de persoană

FPTR lansează o nouă ediție a programului “Litoralul pentru toți”. Programul începe pe data de …