Thursday , March 30 2023

Sulfina Barbu: S-ar putea indexa pensiile şi salariile cu maximum 5%, dacă va fi creştere economică

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, consideră că este posibilă o indexare a pensiilor şi a salariilor în a doua parte a anului cu maximum cinci procente, dacă va exista creştere economică.
Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a declarat, luni, la Parlament, că este nevoie de o creştere economică între 1,8 şi 2,3 la sută pentru a fi posibilă indexarea pensiilor şi a salariilor cu câteva procente, maximum 5.
“Deocamdată nu avem datele privind creşterea economică. Trebuie să aşteptăm primul trimestru. Dacă nu vom avea o creştere conomică care să ne asigure resurse, nu ne vom împrumuta din nou pentru indexarea salariilor şi pensiilor pentru că nu este posibil. Sperăm ca această creştere conomică să se susţină şi să ne permită ceea ce am discutat în toamnă”, a spus Sulfina.
Ministrul Muncii a subliniat faptul că nici premierul, nici ministrul Finanţelor nu vor putea creşte salariile dacă nu există resurse financiare.
“Cheia o reprezintă existenţa resurselor financiare. Un răspuns cert vom avea în luna aprilie, azi nu avem date privind creşterea economică pe primul trimestru”, a adăugat Sulfina Barbu.
Totodată, Sulfina Barbu a subliniat faptul că toată Europa este afectată de criza economică iar România este “puternic dependentă” de zona euro în ceea ce priveşte exporturile, comenzile, producţia industrială.

Vezi si

Kovesi, despre dezincriminarea abuzului în serviciu sub 50.000 euro: Parchetul European va sesiza Comisia Europeană dacă legea va trece de deputați

Parchetul European (EPPO) va sesiza Comisia Europeană dacă amendamentul care dezincriminează abuzul în serviciu sub …