Sunday , February 5 2023

Suedia anunță că va pune pe agenda Consiliului UE extinderea Schengen pentru România și Bulgaria

Premierul suedez, Ulf Kristtersson (foto), a declarat, marți, în plenul Parlamentului European, că țara sa, care deține președinția rotativă a Uniunii Europene, dorește să pună în următoarele luni pe agenda Consiliului UE chestiunea extinderii Schengen.

Kristersson a spus în urmă cu puțin timp că va pune pe ordinea de zi în Consiliul Uniunii Europene extinderea spațiului Schengen. „Înțelegem dezamăgirile României și Bulgariei, sunt justificate. Nu ezit să spun că dorim să punem pe ordinea de zi în Consiliu extinderea spațiului Schengen, pe președinția noastră.

”Chiar acum, în plenul Parlamentului european, Premierul suedez, Ulf Kristersson, a declarat: dorim să punem pe ordinea de zi chestiunea extinderii spațiului Schengen. Stiu că asta așteaptă România și Bulgaria. Să speram că România va putea fructifica cât mai eficient acest angajament al Suediei asumat acum câteva clipe la Strasbourg”, a scris Tomac pe Facebook.

Și europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a făcut un anunț similar: „Acum câteva minute, în plenul Parlamentului European, la Strasbourg:
Ulf Kristersson, premierul Suediei: Înțelegem dezamăgirile Romaniei si Bulgariei, sunt justificate.
Nu ezit să spun că dorim să punem pe ordinea de zi în Consiliu extinderea spațiului Schengen, pe președinția noastră”.

 

 

 

Vezi si

Ministrul Mediului: Trebuie să avem o reglementare specială pentru Via Transilvanica. Va dura câteva luni

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat, vineri, că în câteva luni cel …