Wednesday , September 22 2021

Subprefectul Capitalei, audiat la Parchetul General in dosarul protestelor din 10 august

Subprefectul Capitalei, Corneliu Cârstea (foto), a fost audiat la Parchetul General în calitate de martor în dosarul ce vizează violențele din Piața Victoriei la protestul diasporei din 10 august.|

Subprefectul Capitalei este cel care a participat la ședințele organizatorice, premergătoare mitingului din 10 august, în cadrul cărora autoritățile au stabilit planul de măsuri pentru asigurarea ordinii la mitingul diasporei.
Subprefectul Capitalei, Corneliu Cârstea, are certificat ORNIS, spre deosebire de Speranța Cliseru, prefectul Capitalei.
Speranța Cliseru a declarat că a semnat ordinul de evacuare a Pieței Victoriei, însă după miezul nopții, în condițiile în care Jandarmeria a comunicat că prefectul semnase ordinul de intervenție la ora 20.00 și apoi la ora 23.00.
Prin urmare procurorii militari trebuie să elucideze această chestiune – când exact a fost semnat ordinul de evacuare a pieței?
Aproape 800 de persoane care se consideră victime au făcut plângere la Parchetul General. Procurorii au deschis o anchetă in rem.
stiri.tvr.ro

Vezi si

Ministrul Sănătății: S-ar putea ca numărul de paturi ATI COVID din valul al treilea, 1.612, să nu fie suficient acum

Valul patru al pandemiei de COVID-19 are o tendinţă “mult mai abruptă, mai bruscă, mai …