Tuesday , May 28 2024

SUA promite Marii Britanii plasa de siguranță de care avea nevoie după Brexit

În timpul summitului G7 din Franța, Donald Trump s-a întâlnit cu proaspătul premier britanic, Boris Johnson, căruia i-a promis ca are pregătită o înțelegere comercială importantă cu Marea Britanie, după ieșirea sa din UE.


Președintele Donald Trump a participat la o întâlnire bilaterală cu prim ministrul englez Boris Johnson în timpul summit-ului G7, care a avut loc în Franța, scrie CNBC.

Chestiunea ieșirii Marii Britanii din blocul UE este încă neclară și reprezintă o îngrijorare pentru liderii mondiali.

“Nu are nevoie de sfaturi, este omul potrivit pentru treaba asta”, a declarat Trump când a fost întrebat dacă a avut vreun sfat de oferit în timpul discuțiilor cu Johnson, referitoare la Brexit. “El este o persoană diferită și va fi un prim ministru grozav în opinia mea”, a adăugat Trump.

În mai puțin de trei luni, Johnson va fi responsabil de îndrumarea națiunii în ieșirea sa din UE, o mișcare considerată printre cele mai semnificative din istoria politică și economică a regatului. Totuși, încă nu este clar cum și când va părăsi UK Uniunea. Trump a anunțat că are pregătită o înțelegere comercială importantă cu Marea Britanie, după ieșirea sa din UE.

“Avem discuții legate de comerț foarte bune cu UK. Avem de gând să încheiem o înțelegere importantă, mai mare decât orice am avut până acum cu Marea Britanie”, a afirmat Trump. “La un moment dat nu vor mai avea acest obstacol, nu vor mai avea o ancoră legată de picior, pentru că asta au acum. Așa că vom avea discuții productive și despre cifre mari.”

Johnson a declarat că abia așteaptă discuțiile viitoare legate de acorduri comerciale cu SUA și l-a lăudat pe Trump pentru ceea ce face în legătură cu economia americană.

“Aș vrea să îl felicit pe președinte pentru tot ceea ce economia americană reușește, este fantastic să fii martor la așa ceva”, a spus Johnson.

realitatea.net

Vezi si

Deputatul Dan Vîlceanu a fost sancționat cu reducerea cu 50% a indemnizației de parlamentar timp de 6 luni, după bătaia cu Florin Roman

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat, luni, propunerea Comisiei juridice de penalizare a lui …