Sunday , April 21 2024

SUA: "Niciun semn de interes" pentru discuții din partea Coreei de Nord

kim jong-un

Coreea de Nord nu a arătat “niciun semn de interes” pentru discuții cu Statele Unite, a indicat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, în ciuda deschiderii de către Washington a unor “canale de comunicare” cu Phenianul, transmite AFP.
“Oficialii nord-coreeni nu au arătat niciun semn de interes pentru discuții privind denuclearizarea”, a precizat Heather Nauert într-un comunicat, amintind de existența a “mai multor canale de comunicare cu oficiali din cadrul regimului nord-coreean”, evocate de șeful diplomației americane, Rex Tillerson, sâmbătă, la Beijing.
Tillerson a declarat că Washingtonul încearcă să afle dacă regimul lui Kim Jong-Un dorește să înceapă discuții despre programul său nuclear.
”Punem întrebări. Avem liniile noastre de comunicare cu Phenianul, nu suntem (…) într-o beznă totală, avem două sau trei canale de comunicare deschise cu Phenianul”, a dat asigurări Tillerson în fața presei.
Washingtonul spune acum că această tentativă de dialog a rămas fără răspuns, în timp ce liderii celor două state sunt angajați într-o violentă dispută verbală.
Anterior declarațiilor lui Rex Tillerson, o organizație de stat nord-coreeană însărcinată cu propaganda externă a adresat sâmbătă noi insulte la adresa lui Donald Trump. (Agerpres)

Vezi si

Informare meteo de ploi pentru toată ţara, până luni la ora 15:00

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, o informare meteo de ploi pentru toată ţara, …