SUA cer sporirea prezenţei militare în România: mai multe avioane şi 600 noi militari

reportersite
01 aprilie 2014, 13:20

soldati SUASUA cer României sprijinul pentru extinderea operaţiunilor militare de la baza din localitatea Mihail Kogălniceanu. Washingtonul doreşte să aducă în România încă 600 de militari, dar şi „avioane necesare pentru îndeplinirea misiunilor specifice”, arată o scrisoare trimisă de preşedintele Traian Băsescu către Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor.

„Ambasada SUA la Bucureşti a solicitat sprijinul autorităţilor române pentru extinderea operaţiunilor actuale la Centrul Administrativ MIhail Kogălniceanu, precizează o scrisoare trimisă de Traian Băsescu preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Solicitarea Ambasadei SUA se referă la dislocarea la Mihail Kogălniceanu „a unor elemente ale unei unităţi de infanterie marină denumită Special Purpose Marine Air-Ground Task Force-Crisis Response (SP MAGTF-CR), cu până la 600 de militari, precum şi de un număr de aeronave militare necesare pentru îndeplinirea misiunilor specifice”, mai spune Băsescu în scrisoare.

Prin dislocarea elementelor menţionate, numărul total de militari americani în România se va ridica la maxim 1.600 de militari.