SUA ameninta Coreea de Nord cu un raspuns militar masiv: Exista multe optiuni pentru anihilarea totala

reportersite
04 septembrie 2017, 10:18

pentagonStatele Unite au promis duminica „un raspuns militar masiv” in cazul in care Coreea de Nord ameninta teritoriul american, inclusiv Guam, sau pe cel al aliatilor sai, insistand pe unitatea comunitatii internationale de a cere denuclearizarea Peninsulei Coreea, transmit AFP si dpa.

„Avem numeroase optiuni militare (…) Avem capacitatea sa ne aparam si sa ne aparam aliatii, Coreea de Sud si Japonia”, a declarat secretarul apararii Jim Mattis, intr-o scurta alocutiune la Casa Alba.

Orice amenintare la adresa SUA sau a aliatilor sai va primi „un raspuns militar masiv, un raspuns deopotriva eficient si zdrobitor”, a adaugat el.

Presedintele american Donald Trump a fost informat in legatura cu toate optiunile militare posibile impotriva Coreei de Nord, a spus Mattis, care a subliniat ca SUA nu urmaresc „anihilarea totala” a Coreei de Nord, dar au „multe optiuni pentru a o face”, arata Los Angeles Times.

Potrivit EFE, secretarul american al apararii a aparut pentru scurt timp in fata presei de la Casa Alba, dupa ce a participat la o intalnire cu presedintele american Donald Trump, pentru a analiza ultimul test nuclear efectuat de Coreea de Nord, cel mai puternic de pana acum.