Friday , May 20 2022

SUA, a treia zi de șomaj tehnic. Angajații federali au început să primească gratuit mâncare, dar și lecții de tricotat

shutdown

Frustrarea şi teama cresc în Statele Unite, care au intrat în cea de-a treia zi a blocajului financiar. Angajaţii agenţiilor federale se tem că membrii Congresului nu vor ajunge prea curând la o înţelegere privind bugetul pe 2014 şi că vor rămâne fără bani pentru hrană şi plata chiriilor.
În sprijinul angajaţilor federali din Washington, aflaţi momentan în şomaj tehnic, au sărit patronii mai multor restaurante. Impresionaţi de drama prin care trec oamenii statului, aceştia au decis să le ofere gratuit câte o masă sau chiar două pe zi chiar dacă îşi văd profitul diminuat drastic sau chiar ies în pierdere.
„M-am gândit că ar fi frumos să le ofer gratuit hamburgeri şi să le uşurez suferinţa. Pierdem o grămadă de bani: ieri am oferit 4.000 de hamburgeri. Asta înseamnă 25.000 de dolari, dacă ar fi fost să-i vindem”, a spus proprietarul unui restaurant.
Angajaţii aflaţi în şomaj tehnic nu au parte doar de mâncare gratuită, ci beneficiază şi de bilete la film, cursuri de fitness sau lecții de tricotat fără să scoată un ban din buzunar.
Într-o nouă încercare de a rezolva criza, preşedintele Barack Obama i-a primit la Casa Albă pe liderii republicani şi democraţi, dar discuţiile nu au dus la niciun rezultat. Oamenii politici din Statele Unite sunt acuzaţi că poartă o răfuială personală care afectează sute de mii de oameni.
Chiar şi preşedintele Barack Obama şi-a pierdut răbdarea. „Dacă sunt exasperat? Da, sunt exasperat, pentru că (această criză – n.red.) este absolut inutilă!”.
Barack Obama a discutat la Casa Albă cu liderii celor două camere ale Congresului, dar ambele tabere au rămas inflexibile. Republicanii se opun proiectului de buget în varianta agreată de democraţi, pentru că vor să blocheze finanţarea pentru reforma în sănătate promovată de preşedinte.
Suspendarea activităţii majorităţii agenţiilor federale costă 300 de milioane de dolari pe zi.

Vezi si

Amenzile pentru cazurile de cruzime față de animale s-au triplat

Amenzile pentru cazurile de cruzime față de animale, triple începând de joi, 19 mai 2022. …