Thursday , April 8 2021

Studenţii din Iaşi au intrat în GREVĂ JAPONEZĂ

universitatea_al_ioan_cuza

Studenţii de la universităţile de stat din Iaşi au intrat, miercuri, în grevă japoneză, în semn de nemulţumire faţă de subfinanţarea învăţământului superior şi, totodată, pentru a-şi arăta solidaritatea faţă de protestele profesorilor.
De la primele ore ale dimineţii, studenţii Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi au intrat la cursuri având banderole albe la mână. Revendicările lor vizează creşterea alocaţiei bugetare pe student echivalent, a subvenţiei cămine-cantine, a fondului de burse – implicit creşterea celor sociale, cât şi de oferirea de către universităţi a serviciilor de consiliere şi orientare în carieră de calitate, potrivit Agerpres.
Studenţii Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţei au anunţat că se vor alătura protestelor profesorilor, iar în cazul în care demersurile vor rămâne fără rezultat, vor recurge la manifestări de protest de amploare. “Aceste acţiuni au rolul de a trage un semnal de alarmă asupra faptului că efectele subfinanţării educaţiei sunt resimţite de către studenţi”, a spus Andreea Ursu, preşedintele Asociaţiei Societatea Pentru Psihologie.
În grevă japoneză se află şi studenţii de la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Grigore T. Popa” din Iaşi, cât şi cei de la Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi”.

Vezi si

Preoții și rudele pacienților COVID vor putea intra în secțiile ATI

Preoții și rudele pacienților COVID vor putea intra în ATI, anunță ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. …