Saturday , February 4 2023

Strategia Nationala de Aparare prezentata de Iohannis, adoptata de Parlament la limita si cu scandal

vot parlament

Strategia Nationala de Aparare pentru perioada 2015 – 2019 a fost dezbatuta si votata, marti, in plenul reunit al Parlamentului.
Programata pentru ora 13.00, strategia a dat nastere unui scandal in comisiile de politica externa, care nu au putut da un aviz pe acest document, din lipsa de cvorum. Pana la urma, strategia a fost dezbatuta si votata cu doua exceptii, prezenta la sedinta de plen fiind aproape la limita – 284 de senatori si deputati din totalul de 544.
Documentul a fost prezentat luni dupa-amiaza in plenul reunit al celor doua camere, de catre presedintele Klaus Iohannis.
Strategia a fost adoptata in absenta premierului Victor Ponta, aflat in Turcia. Punctul de vedere al Guvernului a fost sustinut de premierul interimar, Gabriel Oprea.
Strategia Nationala de Aparare a fost adoptata cu 282 de voturi pentru, o abtinere si 1 vot impotriva. “Multumesc foarte mult, e adoptata. Declar sedinta inchisa”, a anuntat Valeriu Zgonea.
Singurul care s-a declarat impotriva a fost senatorul Ioan Ghise, din partidul lui Calin Popescu Tariceanu, care a sustinut ca daca se adopta strategia, “se creeaza premisele unei supraguvernari”.

Vezi si

Ministrul Mediului: Trebuie să avem o reglementare specială pentru Via Transilvanica. Va dura câteva luni

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat, vineri, că în câteva luni cel …