Saturday , October 23 2021

Strategia Nationala de Aparare prezentata de Iohannis, adoptata de Parlament la limita si cu scandal

vot parlament

Strategia Nationala de Aparare pentru perioada 2015 – 2019 a fost dezbatuta si votata, marti, in plenul reunit al Parlamentului.
Programata pentru ora 13.00, strategia a dat nastere unui scandal in comisiile de politica externa, care nu au putut da un aviz pe acest document, din lipsa de cvorum. Pana la urma, strategia a fost dezbatuta si votata cu doua exceptii, prezenta la sedinta de plen fiind aproape la limita – 284 de senatori si deputati din totalul de 544.
Documentul a fost prezentat luni dupa-amiaza in plenul reunit al celor doua camere, de catre presedintele Klaus Iohannis.
Strategia a fost adoptata in absenta premierului Victor Ponta, aflat in Turcia. Punctul de vedere al Guvernului a fost sustinut de premierul interimar, Gabriel Oprea.
Strategia Nationala de Aparare a fost adoptata cu 282 de voturi pentru, o abtinere si 1 vot impotriva. “Multumesc foarte mult, e adoptata. Declar sedinta inchisa”, a anuntat Valeriu Zgonea.
Singurul care s-a declarat impotriva a fost senatorul Ioan Ghise, din partidul lui Calin Popescu Tariceanu, care a sustinut ca daca se adopta strategia, “se creeaza premisele unei supraguvernari”.

Vezi si

Activităţile religioase nu se închid, dar trebuie purtată mască de protecţie şi păstrată distanţa

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, vineri, că, la nivelul CNSU, …