Saturday , January 28 2023

STRĂMUTAREA procesului lui Dan VOICULESCU, RESPINSĂ

voiculescu

Judecătorii Instanţei Supreme au decis, astăzi, ca dosarul de corupţie al omului de afaceri să rămână la Curtea de Apel Bucureşti. Informaţia a fost confirmată de Gheorghiţă Mateuţ, avocatul lui Voiculescu. Apărătorii lui Voiculescu au cerut strămutarea dosarului pe motiv că judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti nu ar fi imparţiali, din cauza presiunii mediatice. Următorul termen al procesului ICA rămâne, astfel, 4 august.
Dan Voiculescu s-a prezentat, astăzi, la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde judecătorii au dezbătut cerea de strămutare a dosarului privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare de la Curtea de Apel București la o altă instanță.
Inițial, instanța supremă stabilise pentru 24 septembrie judecarea acestei cereri de strămutare, însă data a fost schimbată la cererea avocaților lui Voiculescu.
Avocații lui Dan Voiculescu au depus la ÎCCJ o cerere în care solicită ca dosarul privind privatizarea ICA să fie mutat de la Curtea de Apel București la o altă instanță. Solicitarea vine după ce la termenul procesului din 1 iulie avocații lui Dan Voiculescu au reclamat atitudinea președintelui noului complet de judecată, Camelia Bogdan, pe care au acuzat-o că este părtinitoare și au încercat de două ori să o recuze.
Avocaţii lui Voiculescu invocă presiunea mediatică excesivă care a afectat imparţialitatea judecătorilor. Prin mijloace media a fost inoculata impresia falsa ca Dan Voiculescu a fost vinovat de o fapta de coruptie in care a fost implicat un alt jud – Stan Mustaţă, spun avocaţii. De asemenea a fost inoculata ideea falsa cu privire la prescriptia faptelor, pentru a presa judecătorii Curtii de Apel sa urgenteze solutionarea acestui caz, mai spun apărătorii, potrivit Realitatea TV.
Următorul termen al procesului ICA a fost stabilit la Curtea de Apel București pe 4 august.
Potrivit AGERPRES, președintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a fost trimis în judecată în decembrie 2008 de procurorii DNA, în calitate de acționar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu și Compania (Grivco) SA București, de membru al Adunării Generale a Acționarilor și al Consiliului de Administrație ale ICA și de membru al AGA și director general al SC “Bioprod” SA București.
Procurorii anticorupție au reținut în sarcina acestuia infracțiunile de folosire de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid a influenței și autorității date de această calitate în scopul de a obține, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum și de spălare de bani, ambele infracțiuni săvârșite în formă continuată.

Vezi si

CNSU decretează stare de alertă în județul Vrancea din cauza zăpezii

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decretat, sâmbătă, stare de alertă în județul Vrancea …