STENOGRAME: Numele ministrului Mediului, Rovana Plumb, apare in interceptarile de la dosarul deputatului PSD de Dambovita, Ion Stan

reportersite
28 noiembrie 2012, 13:11

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, apare în interceptările din dosarul deschis pe numele deputatului PSD Ion Stan.

DNA a trimis Parlamentului interceptări cu deputatul PSD Ion Stan. Înregistrările sunt in sediul PSD Dâmboviţa. În interceptări apare şi ministrul Mediului.

În convorbirile interceptate şi transmite de DNA Parlamentului, Sorin Dima, denunţătorul deputatului Ion Stan, i se plânge parlamentarului că nu a obţinut contracte cu statul, aşa cum i se promisese.

Sorin Dima: Domnu, preşedinte, ca un câine mă ţine pe ăla. Deci eu am vorbit cu el…Ştiţi foarte bine când a fost să aşa…m-aţi rugat, băga-mi-aş…în ele de găleţi şi de ce am făcut atunci. M-aţi rugat o treabă şi am zis că şi Ţuţuianu…, că şi el a beneficiat de astea.
Ion Stan: Da, da, şi Rovana.
Sorin Dima: Au beneficiat cu toţii
Ion Stan: Da.

DNA a cerut ridicarea imunităţii deputatului Ion Stan, acuzat că ar fi cerut bani unui om de afaceri pentru cheltuieli în campania electorală. În schimb, deputatul ar fi promis că îşi va folosi influenţa pentru obţinerea unor contracte cu statul.

Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor se va reuni, joi, pentru a întocmi un raport privind solicitarea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PSD Ion Stan, un plen al forului putând avea loc săptamâna viitoare.

„Am avut un Birou Permanent generat de cazul Ion Stan, am stabilit procedura standard, până pe data de 1 decembrie, este data maximă la care Comisia juridică trebuie să prezinte raportul Biroului Permanent. În momentul în care vom avea raportul, vom convoca plenul. (…) Nici nu putem (stabili o dată exact a plenului – n.red). De principiu, probabil că săptămână viitoare. Procedura este foarte clară. Comisia juridică are un termen de 5 zile, până pe 1 decembrie, să elaboreze raportul, dacă îl elaborează mai repede, o să demarăm procedura mai repede, totul depinde de raportul de la Comisia juridică”, a spus secretarul Camerei Deputaţilor, Georgian Pop.

Totodată, Pop a precizat că PSD nu îl poate obliga pe Ion Stan să-şi dea demisia din Parlament, apreciind că „demisia este un act unilateral”.

realitatea.net