Friday , January 28 2022

Stelian Tănase: După discuţii cu Ponta şi Antonescu, am obţinut sprijin politic pentru măsurile de la TVR

stelian-tanase

Directorul general interimar al TVR, Stelian Tănase, a declarat, marţi, că, după două întâlniri cu premierul Victor Ponta şi o întâlnire cu liderul PNL Crin Antonescu, a obţinut sprijin politic şi garanţii pentru măsurile care trebuie luate la TVR.
“Măsurile convenite au sprijinul forţelor politice, mă refer la coaliţia de guvernare, dar sper să îl revăd şi pe Crin Antonescu, cu care m-am văzut şi am discutat despre o parte din aceste lucruri, în sensul continuării mandatului meu la TVR. El mi-a dat sprijinul şi în declaraţii publice, dar trebuie să-l văd, să discutăm şi măsurile concrete care se vor dezvolta în perioada următoare”, a spus Stelian Tănase.
Întrebat dacă e sprijinit politic pentru a continua la şefia TVR, Stelian Tănase a precizat: “În acest moment sunt susţinut şi am primit toate garanţiile, pentru că una din probleme este lipsa de sprijin real, concret, pe măsuri. Aşa, un sprijin din prietenie sau pe anumite calcule politice nu e foarte greu de obţinut, dar eu am sperat şi am avut două discuţii cu premierul Ponta şi una cu preşedintele PNL Crin Antonescu şi am obţinut cred acest sprijin politic, adică mi s-au dat asigurări că într-adevăr voi fi sprijinit, pentru că ce urmează acum, urmează o perioadă foarte complicată pentru TVR”.
Directorul general interimar al TVR, Stelian Tănase, a declarat, marţi, după o întrevedere cu premierul Victor Ponta, că Legea televiziunii publice vva trebui modificată, astfel încât să se schimbe modul în care instituţia este condusă şi să prevadă unificarea cu Radioul.
“Sunt multe modificări. În primul rând (noua lege – n.r) va prevedea această apropiere, unificare cu Radioul public, aşa este modelul BBC, în care eu cred. Asta nu se va putea face mai curând de doi-trei ani, pentru că înainte de orice trebuie să restructurăm TVR, să plătim datoriile – sunt 150 de milioane, să creăm surse de venituri solide. Asta va fi prevăzut în lege şi este una din probleme”, a spus Stelian Tănase.
El a arătat că a doua problemă ţine de modul în care este condusă TVR şi care trebuie schimbat.
“La BBC e un board al înţelepţilor, zece oameni numiţi de regină, dar după consultări cu forţele politice. Acum avem o problemă: CA poate fi demis. Avem vacanţe, noi suntem în trei luni de vacanţe. Poate vom lua o formulă ca la CC, să existe mandate diferite, iar Curtea nu-şi suspendă activitatea niciodată”, a adăugat Stelian Tănase.

Vezi si

Doi tineri de 15 și 20 de ani au murit în ultimele 2 zile, după ce au trecut prin COVID și ieșiseră din izolare

Doi tineri au murit în ultimele 2 zile după ce au ieșit din izolare, post-COVID. …