Monday , January 30 2023

Stelian Tănase a fost validat de Parlament ca preşedinte-director general al TVR

stelian tanase

STELIAN TĂNASE, candidatul propus de către PNL la şefia televiziunii publice, a fost numit de către Parlament ca preşedinte-director general al TVR, cu 405 voturi favorabile şi 2 contra.
Stelian Tănase a fost avizat favorabil în funcţia de director general interimar al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), vineri, de Comisiile de cultură ale Parlamentului înainte de votul din plen. Stelian Tănase a fost avizat favorabil de Comisiile reunite de cultură din Camera Deputaţilor şi Senat, cu unanimitate de voturi (25 de voturi).
Stelian Tănase – scriitor, politolog, scenarist, regizor şi realizator TV – a fost singurul candidat audiat pentru funcţia de director general interimar al SRTv. El a fost propus pentru această funcţie de PNL.
Avizul favorabil dat de deputaţii şi senatorii din Comisiile de cultură ale Parlamentului reprezintă primul pas pentru numirea în funcţia de director general interimar al SRTv a lui Stelian Tănase.
Numirea directorului general interimar al TVR poate fi făcută doar în şedinţă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului. Plenul Parlamentului urmează să ia în discuţie în şedinţa de vineri avizul favorabil ca Stelian Tănase să fie numit în funcţia de director general interimar al TVR.
Fostul Consiliu de Administraţie al TVR, care era condus de preşedintele-director general al televiziunii publice Claudiu Săftoiu, a fost demis pe 10 decembrie de Parlament, odată cu respingerea raportului de activitate al SRTv pe anul 2012.
Pe de altă parte, numirea directorului general interimar al SRTv reprezintă un prim pas în direcţia numirii unui nou Consiliu de Administraţie al TVR, care trebuie făcută tot de Parlament.
Stelian Tănase (n. 17 februarie, 1952, București) este un scriitor, eseist, istoric, politolog, publicist, scenarist, regizor și analist politic român.
STELIAN TĂNASE a absolvit Facultatea de Filosofie din București a Universității din București în 1977. Înainte de 1989, scrie trei cărți, din care două sunt interzise de regimul comunist. Participă la demonstrațiile din 21-22 decembrie 1989. Devine o personalitatate a societății civile românești, membru al Grupului de dialog social (GDS), implicat activ în fenomenul Piața Universității. Este ales vicepreședinte al Partidului Alianței Civice, în 1991. Devine deputat în Parlamentul României în 1992, candidând pe listele Convenției Democratice. Membru al grupului PAC-PL’93, devine liderul grupului parlamentar PAC în 1993, când cele două partide se separă. Este vicepreședinte al comisiei pentru relații externe a Camerei Deputaților. În această perioadă este beneficiarul unor granturi oferite de Școala Woodrow Wilson (1994) și de Fundația Fulbright (1997). Obține doctoratul în sociologie politică la SNSPA in 1996. În 1997, este profesor delegat la UCLA. Realizator al unor talk show-uri pe teme politice sau culturale la posturile de televiziune TVR, Antena 1 și Realitatea TV. În prezent, este profesor la Facultatea de Științe Politice din cadrul Universității din București. A susținut conferințe la Roma, Paris, Oslo, Viena, Budapesta, Washington, precum și la prestigioase universități americane: Berkeley University, UCLA, Standford University, New York University, Columbia University, Maryland University Washington DC, The New School for Social Research, New York. Este laureat a numeroase premii de televiziune și premii literare.

Vezi si

Ministrul Rafila: Numărul cazurilor de gripă e în scădere. Epidemia s-ar putea sfârși în 2 săptămâni

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, duminică seară, că numărul cazurilor de gripă şi viroză …