Sunday , May 22 2022

Stela Popescu a fost înmormântată

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Stelei Popescu a fost luat duminica, la ora 10:00, de la Teatrul de Revistă “Constantin Tănase” şi depus la biserica din incinta Mănăstiri Cernica. Înmormântareaa avut loc tot la Cernica, de la ora 12:00.
 
inmormantare stela

Artista a vrut să fie înmormântată în cimitirul din Cernica, alături de soţul ei. Fiica adoptivă a marii actriţe era devastată de durere, nu s-a dezlipit o clipă de sicriul mamei ei. De asemenea, acolo s-au aflat şi mulţi actori, dar şi oameni simpli care au iubit-o.
Stela Popescu a fost înmormântată cu onoruri militare. Momentul când trupul Stelei Popescu va fi coborât în groapă a fost marcat cu mai multe salve trase în aer de soldaţi din garda de onoare. Slujba de înmormântare s-a încheiat după ora 13.00.
După slujba de înmormântare, mai mulţi soldaţi au preluat sicriul actriţei Stela Popescu din biserica “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” şi au condus-o pe marea actriţă spre locul în care îşi va duce somnul de veci.
Sicriul cu trupul neînsuflețit al actriței Stela Popescu a fost adus, duminică, la Mănăstirea Cernica, la Biserica “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”. Câteva sute de oameni au întâmpinat cortegiul funerar.
Printre cei prezenți la Mănăstirea Cernica s-au aflat actorii Alexandru Arșinel și Vasile Muraru, Adrian Enache, prințul Paul și Prințesa Lia, fostul fotbalist Rică Răducanu, prieteni şi admiratori ai actriței.
Distincția pe care Stela Popescu a primit-o în luna martie a anului trecut chiar de la președintele României, Klaus Iohannis – “Ordinul României în Rang de Cavaler” -, o plasează pe actriță în galeria numelor care pot beneficia de onoruri militare la ceremonia funerară. Astfel, sicriul cu trupul Stelei Popescu, pe care a fost pus steagul tricolor, a fost așezat pe un catafalc încadrat, pe toată durata slujbei, de patru militari.
Actrița Stela Popescu a murit joi, la vârsta de 81 de ani, în urma unui accident vascular cerebral hemoragic sever, incompatibil cu viața.
Sicriul cu trupul neînsuflețit al actriței a fost depus vineri la Teatrul de Revistă “Constantin Tănase”. Aici, timp de două zile, a fost loc de priveghi. Sute de oameni, printre ei şi marii artişti ai ţării, i-au adus un ultim omagiu actriţei Stela Popescu.
Surse: Digi 24, Romania TV

Vezi si

Peste 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica sâmbătă, cu ocazia Sfinţilor Constantin şi Elena

Potrivit Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, numele de Constantin sau derivate …