Tuesday , March 5 2024

Stela Popescu a fost înmormântată

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Stelei Popescu a fost luat duminica, la ora 10:00, de la Teatrul de Revistă “Constantin Tănase” şi depus la biserica din incinta Mănăstiri Cernica. Înmormântareaa avut loc tot la Cernica, de la ora 12:00.
 
inmormantare stela

Artista a vrut să fie înmormântată în cimitirul din Cernica, alături de soţul ei. Fiica adoptivă a marii actriţe era devastată de durere, nu s-a dezlipit o clipă de sicriul mamei ei. De asemenea, acolo s-au aflat şi mulţi actori, dar şi oameni simpli care au iubit-o.
Stela Popescu a fost înmormântată cu onoruri militare. Momentul când trupul Stelei Popescu va fi coborât în groapă a fost marcat cu mai multe salve trase în aer de soldaţi din garda de onoare. Slujba de înmormântare s-a încheiat după ora 13.00.
După slujba de înmormântare, mai mulţi soldaţi au preluat sicriul actriţei Stela Popescu din biserica “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” şi au condus-o pe marea actriţă spre locul în care îşi va duce somnul de veci.
Sicriul cu trupul neînsuflețit al actriței Stela Popescu a fost adus, duminică, la Mănăstirea Cernica, la Biserica “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”. Câteva sute de oameni au întâmpinat cortegiul funerar.
Printre cei prezenți la Mănăstirea Cernica s-au aflat actorii Alexandru Arșinel și Vasile Muraru, Adrian Enache, prințul Paul și Prințesa Lia, fostul fotbalist Rică Răducanu, prieteni şi admiratori ai actriței.
Distincția pe care Stela Popescu a primit-o în luna martie a anului trecut chiar de la președintele României, Klaus Iohannis – “Ordinul României în Rang de Cavaler” -, o plasează pe actriță în galeria numelor care pot beneficia de onoruri militare la ceremonia funerară. Astfel, sicriul cu trupul Stelei Popescu, pe care a fost pus steagul tricolor, a fost așezat pe un catafalc încadrat, pe toată durata slujbei, de patru militari.
Actrița Stela Popescu a murit joi, la vârsta de 81 de ani, în urma unui accident vascular cerebral hemoragic sever, incompatibil cu viața.
Sicriul cu trupul neînsuflețit al actriței a fost depus vineri la Teatrul de Revistă “Constantin Tănase”. Aici, timp de două zile, a fost loc de priveghi. Sute de oameni, printre ei şi marii artişti ai ţării, i-au adus un ultim omagiu actriţei Stela Popescu.
Surse: Digi 24, Romania TV

Vezi si

Digi24: George Simion caută candidați în filialele AUR: „Primiți-i pe toți, indiferent ce escroci sunt”

Într-o înregistrare obținută de Digi24 făcută de George Simion și trimisă pe un grup de …