Wednesday , November 30 2022

Starea răniților din Colectiv: 127 de internați, dintre care 65 în stare critică și gravă

colectiv

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a spus astăzi că, în prezent, 127 de victime ale incendiului din Colectiv mai sunt internate în spitalele din București. Dintre acestea, 65 sunt în stare critică și gravă. Ministrul spune că veștile trebuie primite „cu moderație și fără optimism”, pentru că au mai fost cazuri în care starea pacienților s-a agravat din nou după o îmbunătățire. Pe de altă parte, opt dintre răniţi ar putea fi trataţi în Belgia.
„127 de pacienți mai sunt internați. Au mai fost externări în cursul zilei de ieri și de alaltăieri. 65 sunt considerați azi în stare critică și gravă. Deci este un număr mai mare de bolnavi stabilizați. Ne bucură această situație, dar primiți aceste vești cu moderație și fără optimism. Calm, este o situație care a evoluat mai bine pe ultimele două zile pentru acești pacienți. Medicii fac toate eforturile posibile pentru a menține o stare cât mai bună, să îi stabilizeze și să le asigure tot ce se poate. Doctorul Arafat și echipele medicale străine iau în calcul – pentru cei care vor putea fi transferați – și această situație”, a spus ministrul Nicolae Bănicioiu astăzi, la Ambasada Franței.
Opt dintre răniţii în incendiul de la clubul Colectiv ar putea fi trataţi în Belgia. Trei dintre ei ar putea pleca de la Spitalul Militar, dacă familiile lor sunt de acord. Mutarea ar putea fi făcută chiar astăzi, iar transportul va fi asigurat de statul român.
Cheltuielile cu tratamentul ar urma să fie suportate şi de autorităţile române şi de cele din Belgia, pe baza formularului E112, într-o formulă urgentată.
De acte ar urma să se ocupe Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.
Un alt pacient, de la Spitalul Bagdasar Arseni, va fi dus astăzi la un Spital din Israel.
„Avem un număr de pacienți stabilizați, dar suntem atenți, pentru că am mai avut fluctuații, pacienți care au trecut din partea critică în partea stabilizată, dar au revenit pe parcursul zilei. (…) Pacientul de aseară are sprijinul unei persoane particulare care s-a oferit să îi plătească (transferul în Israel, n.r.) și, în momentul în care medicii vor decide acest lucru, transferul este posibil”, a mai spus Nicolae Bănicioiu.

Vezi si

Întrevedere Aurescu – Kuleba. Oficialul român cere Ucrainei să recunoască inexistenţa aşa-zisei “limbi moldoveneşti”

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut, marţi, o întrevedere cu omologul ucrainean Dmitro Kuleba, …