STAREA RANITILOR. 21 pacienti sunt in stare critica. Prima veste buna, la Spitalul Militar: „Trei raniti sunt mult mai bine”

reportersite
02 noiembrie 2015, 12:54

ranitiPentru fiecare dintre cei 145 de raniti internati in 11 spitale din Bucuresti, fiecare ora care trece poate fi un pas crucial. Dureros este ca, de duminica, alte trei tinere, care au scapat initial cu viata din club, apar pe lista decedatilor.

►Bilantul actualizat: 30 de morti si 145 de raniti, dintre care 90 in stare grava
►Spitalul „Bagdasar-Arseni”: Cinci pacienti sunt in stare critica
►Spitalul Elias: Trei pacienti in stare critica
►Spitalul „Grigore Alexandrescu”: Un pacient in stare critica si trei in stare grava
►O comisie speciala va evalua ranitii
►Spitalul Militar: Trei raniti la Colectiv sunt mult mai bine; cinci sunt in stare grava
►Spitalul Sfantul Pantelimon: Trei pacienti in stare critica
►Floreasca: 14 pacienti sunt in stare critica

Toti cei 14 pacienti internati la Spitalul Floreasca in urma ranilor suferite in incendiul de la clubul Colectiv se afla la Terapie Intensiva, starea lor fiind una critica, a declarat luni directorul medical al institutiei, Nicusor Luchi.
„In clipa de fata, pacientii se afla la Blocul operator pentru pansamente. Se va face dupa aceea o reevaluare a lor, dupa care se vor intoarce in Terapie Intensiva. Nu a aparut nimic nou pana in prezent, nu a intervenit nimic nou in evolutia lor. Pacientii isi continua ingrijirile si monitorizarea ca si pana acum. 14 pacienti sunt internati in Terapie Intensiva, toti sunt in stare critica”, a precizat medicul.

Trei dintre cei cinci pacienti internati la Spitalul Sfantul Pantelimon in urma incendiului de la clubul Colectiv sunt in stare critica, a declarat luni managerul institutiei Gheorghe Popescu. „Cinci pacienti sunt internati. Trei la ATI, doi in chirurgie. Unul dintre pacientii din ATI un barbat de 33 de ani, doua fete de 28 si 29 de ani. Barbatul prezinta arsuri pe 35-40% din suprafata corpului, una din fete 50%, cealalta 80%. In chirurgie o fata de 29 de ani si un barbat de 32 de ani care prezinta stare buna, sunt operati, nu au nicio problema. Suntem siguri ca in cateva zile vor fi externati. Trei pacienti sunt in stare critica, dar stabili hemodinamic, sunt sedati din cauza durerilor. Pacientul cu arsuri de 35-40% a inhalat foarte mult fum”, a afirmat managerul. El a precizat ca unitatea dispune de toate stocurile necesare pentru tratarea pacientilor aflati in ingrijire. „Controlam situatia, nu avem nevoie de nimic, avem de toate. Sper ca lucrurile sa evolueze bine”, a spus Popescu.

Trei dintre pacientii aflati la Terapie Intensiva la Spitalul Militar au o stare mult mai buna si vor fi transferati in sectia de arsi, dar cinci raman in stare grava, unul fiind intubat, a anuntat miercuri dimineata comandantul spitalului, dr. Florentina Ionita Radu.