Sunday , June 20 2021

Starea de alertă, prelungită încă 30 de zile. Noi măsuri de relaxare. Nunți și botezuri cu maximum 200 de persoane vaccinate sau testate

Starea de alertă pe teritoriul României a fost prelungită cu încă 30 de zile, începând cu data de 12 iunie, a anunțat premierul Florin Cîțu. Acesta a anunțat și noi măsuri de relaxare.

Proiectul de prelungire a stării de alertă cu încă 30 de zile pe teritoriul României a fost adoptat în ședința de Guvern de miercuri.

Astfel, începând cu data de 12 iunie 2021, România este încă 30 de zile în stare de alertă.

Au fost adoptate și noi măsuri de relaxare.

Premierul a anunțat că se va redeschide punctul de trecere a frontierei României cu Republica Moldova de la Rădăuți-Prut, județul Botoșani,

De asemenea, se va permite, în 28 iunie, participarea la evenimentul sportiv organizat în cadrul optimilor Campionatului European de Fotbal UEFA 2020, cu până la 50% din capacitatea maximă a tribunelor.

O altă măsură este aceea de a permite organizarea și desfășurarea în aer liber a evenimentelor, întâlnirilor, în cadrul campaniilor electorale aferente alegerilor locale parțiale din data de 27 iunie 2021, cu participarea a până la 1.000 de persoane.

Numărul de persoane care pot participa la evenimente private, precum nunți, botezuri etc. a fost mărit la maxim 200 de persoane în interior. Scretarul de stat Raed Arafat a precizat că pentru organizarea acestor evenimente este necesară asigurarea unui spațiu de 2 metri pătrați pentru fiecare participant.

De asemenea, pentru botezurile și nunțile cu până la 200 de persoane trebuie ca participanții să fie vaccinați anti-COVID sau să aibă test negativ de coronavirus sau dovada că au trecut prin boală.

La exterior limita a rămas de 70 de persoane. Însă nu mai există limită dacă toți participanții sunt vaccinați anti-COVID.

Pentru evenimentele private la care participă persoane care nu sunt vaccinate sau testate, rămân limitele de 50 de persoane la interior și 70 de persoane la exterior.

Raed Arafat a precizat că pentru 1 iulie va fi reevaluată situația pentru adoptarea unor eventuale alte relaxări.

Vezi si

UPDATE: Tragedie în Belgia. Muncitor român mort și alți patru români răniți după ce o clădire în construcție s-a prăbușit

Tragedie în Anvers, Belgia, după ce o clădire aflată în construcție s-a prăbușit. Din cauze …