Tuesday , November 29 2022

SRI: Cod "albastru precaut" de alertă teroristă, după uciderea lui Osama bin Laden

Informaţiile deţinute de autorităţile române, în contextul creat de uciderea lui Osama bin Laden, nu relevă existenţa, în acest moment, a unor ameninţări directe la adresa României, motiv pentru care se menţine nivelul de alertă teroristă la albastru – precaut, anunţă SRI.
Potrivit unui comunicat de presă al Serviciului, remis luni, informaţiile deţinute de autorităţile române, în contextul creat de uciderea lui Osama bin Laden, liderul reţelei Al-Qaida, “nu relevă existenţa, în acest moment, a unor ameninţări directe la adresa României, motiv pentru care se menţine nivelul de alertă teroristă la albastru – precaut”.
“Serviciul Român de Informaţii, ca autoritate naţională responsabilă de prevenirea şi combaterea terorismului, împreună cu celelalte instituţii şi autorităţi publice din cadrul Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului (SNPCT), au adoptat măsurile necesare pentru cunoaşterea posibilelor situaţii generatoare de riscuri teroriste pe teritoriul naţional. În acest context, Serviciul Român de Informaţii monitorizează permanent evoluţia ameninţărilor teroriste la adresa României, în cooperare cu membrii SNPCT, precum şi cu partenerii externi ai Serviciului, în vederea dispunerii cu operativitate a măsurilor de prevenire a oricărui potenţial risc pentru securitatea naţională”, mai precizează sursa citată.
Potrivit Sistemului Naţional de Alertă teroristă, nivelul de alertă teroristă “albastru-precaut” înseamnă că informaţiile disponibile şi evenimentele recente estimează existenţa unui risc scăzut de producere a unui atentat terorist.

Vezi si

Romsilva a vândut 1,63 milioane mc de lemn de foc pentru populație, cu 26% mai mult decât anul trecut. Încă 400.000 mc, disponibili până la finele anului

Regia Naţională a Pădurilor (RNP) – Romsilva a vândut, în primele 10 luni ale acestui …

One comment

  1. Codul albastru de alerta este codul care predomina nivelul de alerta in Romania cu privire la securitatea nationala, tot timpul. Ce legatura are asta cu Bin Laden? Ati mai facut un articol…