Thursday , October 6 2022

SRI a publicat protocolul de colaborare cu Parchetul General

protocol

Serviciul Roman de Informatii (SRI) a publicat, vineri dimineata, pe site, protocolul de colaborare incheiat cu Parchetul General, asa cum promisese joi seara purtatorul de cuvant al SRI, Ovidiu Marincea.
Protocolul are 18 pagini si este semnat de Laura Codruta Kovesi, atunci procuror general, si George Cristian Maior, atunci sef al SRI, in 4 aprilie 2009.
Vezi aici ce contine protocolul SRI-DNA
Amintim ca premierul Viorica Dancila a solicitat desecretizarea protocoalelor incheiate intre SRI si alte institutii ale statului, “avand in vedere interesul public privind clarificarea unor chestiuni extrem de importante pentru functionarea Romaniei ca stat democratic in care functioneaza separatia puterilor in stat, precum si pozitia oficiala exprimata astazi de Administratia Prezidentiala”.
Ulterior, in 19 martie, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, i-a cerut oficial procurorului general Augustin Lazar inceperea procedurii legale de desecretizare a protocoalelor incheiate intre Ministerul Public, DNA, DIICOT si SRI.
Iar marti Ministerul Public a transmis ca sunt indeplinite toate conditiile prevazute de lege pentru declasificarea protocolului incheiat intre Parchetul General si SRI.
 

Vezi si

Oțet fals oprit de la vânzare din Lidl. Era prezentat ca oțet din vin, dar era acid acetic și apă

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a decis oprirea definitivă de la vânzare a unui …