Monday , November 28 2022

Sprijin pentru pensionari: Produsele alimentare de bază, vândute la cel mai scăzut preţ posibil

Guvernul a avizat, în şedinţa de miercuri, proiectul de sprijin pentru pensionari prin introducerea “coşului de solidaritate”, a declarat agenţiei MEDIAFAX preşedintele executiv al UNPR, ministrul Gabriel Oprea.
Proiectul a fost prezentat Guvernului sub forma unui memorandum, aprobat în şedinţa de miercuri a Cabinetului.
Proiectul de sprijin pentru pensionari prin introducerea “coşului de solidaritate” prevede acordarea lunar, contra cost, dar la “preţul cel mai scăzut posibil”, a unui pachet conţinând alimente de bază, precum făină, zahăr, ulei, mălai şi orez.
“Din punct de vedere economic, programul nu implică un efort bugetar, nu se acordă subvenţii sau sprijin financiar şi nu are impact negativ asupra încasărilor de TVA. Este doar un efort suplimentar de organizare ce poate fi realizat de către instituţiile administraţiei publice locale şi centrale”, se arată în memorandumul aprobat de Guvern pentru introducerea acestui program.
Un program similar a fost derulat şi de Guvernul Năstase, prin intermediul magazinelor “Economat”.
Preşedintele UNPR, Marian Sârbu, a declarat, la începutul lunii iulie, că în şedinţa coaliţiei de guvernare s-a discutat “generic” despre instituirea până în toamnă a unui “coş al pensionarilor”, o subvenţionare a produselor alimentare de bază pentru aceştia.
“E doar o discuţie generală cu privire la un sprijin pentru pensionari în dorinţa de a putea asigura achiziţionarea unor produse alimentare de bază la preţuri mult mai mici decât cele de pe raft. Da, a fost o discuţie în legătură cu posibilitatea de a sprijini pensionarii, în principal pe cei cu venituri mici, de a achiziţiona aceste produse. Lucrăm la un poroiect în sensul ăsta”, a declarat Marian Sârbu.
Ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, a declarat, marţi, că nu există o formă finală a propunerii coaliţiei privind coşul pentru pensionari, dar că el va susţine orice intenţie care îi vizează pe cei care au nevoie, cu impact bugetar minim.
Ministrul Muncii a declarat că există o discuţie în cadrul coaliţiei în legătură cu introducerea coşului pensionarilor, pornind de la o iniţiativă a UNPR, dar că nu există o formă finală a acestei propuneri.

Vezi si

Legea privind unificarea localităților în consorții administrative a fost adoptată

Senatul a adoptat luni în calitate de cameră decizională un proiect de lege inițiat în …