Wednesday , October 5 2022

Soţia lui Kim Jong-Un apare la ceremonia de comemorare a socrului ei

kim jong-un

Liderul nord-coreean, Kim Jong-Un a asistat miercuri împreună cu soţia sa, Ri Sol-ju, la comemorarea a doi de ani de la moartea tatălui său, Kim Jon-Il. La ceremonia militară desfăşurată într-un pavilion sportiv din Phenian au fost remarcate prezenţe ilustre, dar şi absenţe importante, notează joi ziarul ABC.
După ce l-a executat săptămâna trecută pe unchiul său, Jang Song-Thaek, tânărul dictator s-a înconjurat de elita armatei şi a Partidului Muncitorilor într-o imagine de unitate prin care vrea să elimine zvonurile privind presupuse diviziuni interne avansate de unii experţi internaţionali.
Alături de el s-au aflat vice-mareşalul Choe Ryong-Hae, director al Biroului Politic al Armatei care se prefigurează ca noul număr doi al regimului, potrivit ziarului sud-coreean The Korea Herald. Din suita preşedintelui au mai făcut parte Kim Yong-Nam, preşedintele Adunării Supreme Populare, primul ministru, Park Pong-Ju; şeful statului major, Ri Yong-Gil; un responsabil al forţelor armate, Jang Jong-Nam, şi şeful securităţii statului, Jo Yon-Jun.
A lipsit, în schimb, Kim Kyong-Hui, sora celui omagiat şi mătuşa noului lider suprem. Având în vedere că este soţia lui Jang Song-Thaek care a fost executat, absenţa ei poate trezi unele suspiciuni dar poate fi pusă şi pe seama sănătăţii precare mai ales după ce duminică a asistat la funeraliile unui mare demnitar al partidului. Prezenţa ei la aceste funeralii a fost un semn că a scăpat de epurarea ordonată de nepotul ei.
‘Nu s-au detectat semne clare de schimbare în structura puterii ca urmare a execuţiei lui Jang având în vedere că cei care îi erau apropiaţi au apărut la ceremonie şi au fost numiţi în comitetul de organizare a funeraliilor’, asigură într-o analiză Ministerul Unificării din Coreea de Sud.
Între aceştia s-au aflat – potrivit ziarului The Korea Herald, mai mulţi demnitari care se credea că au fost victimele epurării, precum vicepremierul Ro Du-Chol; directorul Departamentului Frontului Unit, Kim Yang-Gon; ministrul securităţii populare, Choe Pu-Il şi secretarul PMC, Mun Kyong-Dok.
După două luni de când nu a mai fost văzută în public, şi-a făcut reapariţia şi Ri Sol-Ju, soţia lui Kim Jong-Un. Cuplul prezidenţial a vizitat mausoleul de la Kumsusan, pentru a omagia trupurile îmbălsămate ale tatălui Kim Jong-il şi bunicului său, preşedintele etern Kim Ir Sen.
Reapariţia ei a stârnit numeroase speculaţii privind soarta acestei tinere, despre care se ştie doar că are sub 30 de ani şi că a fost solistă în ansamblul Unhasu. O cântăreaţă a acestui ansamblu, Hyon Song-wol, a fost executată în vară alături de alţi instrumentişti, acuzaţi că înregistrează şi difuzează material pornografic.
Însă mass-media coreene suspectează că soţia lui Kim Jong-Un s-ar putea afla în spatele acestei execuţii, pentru că Hyong Song-Wol se pare că a fost iubita fostului ei soţ, în urmă cu zece ani, şi era geloasă pe ea. Nu se ştie dacă este sau nu adevărat, se ştie însă că perechea prezidenţială are o fetiţă, după cum a dezvăluit în vară fosta vedetă de baschet Dennis Rodman, care a fost invitatul personal al dictatorului nord-coreean.

Vezi si

Primăriile trebuie să aloce cel puțin 30% din bugetul pentru activități sportive pentru copii

Autoritățile locale din toată țara care alocă fonduri pentru sport vor fi obligate să dea …