Saturday , April 20 2024

Sorin Ovidiu Vîntu, eliberat din închisoare din motive de sanatate

vintu

Sorin Ovidiu Vîntu iese din închisoare pe motive de sănătate, informează România TV. Magistraţii de la Tribunalul Ilfov au decis miercuri eliberarea condiţionată din închisoare a omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, condamnat la doi ani închisoare pentru favorizarea lui Nicolae Popa. Decizia este definitivă.
SOV a cerut judecătorilor întreruperea executării pedepsei de doi ani de închisoare pe motiv că bolile de care suferă nu pot fi tratate în sistemul medical din penitenciar. Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu fusese internat de urgenţă în Spitalul Penitenciar Rahova, în urmă cu o lună, fiind diagnosticat cu tumoare la plămâni din cauza unui TBC netratat în urmă cu mai mulţi ani. SOV spera atunci să obţină permisiunea de a fi operat într-un spital civil.
Iniţial, Judecătoria Sectorului 4 îi respinsese lui Vîntu cererea de liberare condiţionată, însă miercuri Tribunalul Ilfov i-a admis contestaţia, astfel încât el va fi pus în libertate.
“În temeiul art. 425 (1) alin. 7 pct. 2 lit. a rap. la art. 587 alin. 3 C. pr. pen. admite contestaţia formulată de condamnatul Vîntu Sorin Ovidiu, împotriva sentinţei penale nr. 3265 din data de 02.10.2014 pronunţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în dosarul penal nr. 23936/4/ 2014. Desfiinţează sentinţa atacată şi, rejudecând cauza: În temeiul art. 587 alin. 1 C. pr. pen. rap. la art. 59 alin. 1 C. pen. din 1969 şi art. 15 alin. 2 din Constituţie, admite cererea de liberare condiţionată formulată de condamnatul Vîntu Sorin Ovidiu de sub efectul pedepsei de 2 ani închisoare aplicată de Tribunalul Bucureşti, Secţia a II-a Penală prin sentinţa penală nr. 671/ 2012 pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea infractorului. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului de sub puterea mandatului de executare a pedepsei nr. 1095/2014 emis de Tribunalul Bucureşti, Secţia a II-a Penală. Atrage atenţia condamnatului asupra consecinţelor nerespectării dispoziţiilor art. 61 C. pen. din 1969. Fără cale de atac”, se arată în soluţia dată de Tribunalul Ilfov.
Vîntu a mai cerut în luna mai 2014, fără succes, eliberarea condiţionată, invocând faptul că a executat două treimi din pedeapsă, s-a implicat constant în activităţi şi programe educative în penitenciar, a redactat pe timpul detenţiei o lucrare ştiinţifică şi a ajutat organele de anchetă prin denunţul pe care l-a făcut la DNA împotriva lui Rudel Obreja.
Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat definitiv, în ianuarie 2014, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul favorizării lui Nicolae Popa, condamnat în 2006 în legătură cu prăbuşirea FNI. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a menţinut astfel decizia dată în 2 octombrie 2012 de Tribunalul Bucureşti şi confirmată de Curtea de Apel Bucureşti în iunie 2013.
 
 

Vezi si

Tablou furat dintr-o galerie de artă britanică, estimat la două milioane de euro, găsit în România după patru ani

Un tablou estimat la 2 milioane de euro, furat dintr-o galerie din Oxford, în 2020, …