Tuesday , April 23 2024

Sorin Oprescu, eliberat în Grecia pe o cauțiune de 5000 de euro

Sorin Oprescu va fi eliberat în Grecia, după două săptămâni de arest. Judecătorii Curții de Apel din Atena au decis ca acesta poate să fie pus sub control judiciar dacă plătește, până mâine, 1 iunie, o cauțiune de 5.000 de euro, anunță Antena 3.

Decizia a venit la finalul audierii de marți, care a durat aproximativ 4 ore. Astfel, Sorin Oprescu va aștepta în libertate finalul procesului său în care magistrații eleni vor decide dacă îl extrădează în România, unde a fost condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare. Potrivit sursei citate, el trebuie să se prezinte de două ori pe lună la poliție, în fiecare zi de 5 și 16. De asemenea, acesta nu are voie să părăsească țara.

Procesul privind extrădarea lui Sorin Oprescu a fost reluat azi dimineață, după ce ieri audierile au durat mai bine de 6 ore, până spre finalul programului Curții de Apel din Atena, iar decizia a fost amânată.

Azi în fața magistraților s-a prezentat și Adriana Nica, partenera de viață, a fostului edil. Aceasta a spus că Sorin Oprescu este în pericol de moarte dacă fi extrădat în România, din cauza problemelor de sănătate. „Instanțele l-au condamnat la moarte fără să fie interesate de aflarea adevărului. Am speranța că aici va avea un proces echitabil. Nu Sorin a fost denunțat, ci un director din primăria condusă de Sorin a fost prins de DNA cu mita și a fost de acord să colaboreze cu DNA să scape el și să-l acuze pe Sorin, știind că Sorin trebuia să plătească o datorie unei persoane, ceea ce s-a întâmplat. Înainte să vină cu acești bani, i-a spus lui Sorin că îl ajuta cu datoria. A devenit colaborator al DNA și a fost condamnat doar pe această mărturie tocmai ca el să scape”, a spus Nica.

Vezi si

PNL și PSD au rupt alianța la București. Firea și Burduja vor candida pentru Primăria București

Coaliţia PSD – PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar …