Wednesday , November 30 2022

Sorin Cimpeanu, primele declaratii in calitate de premier interimar: Sunt onorat. Romania ramane stabila

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a sustinut, joi, primele declaratii in calitate de premier interimar, precizand ca mandatul sau este unul limitat si exprimandu-si convingerea ca Romania ramane o tara stabila.
sorin cimpreanu1

Ministrul interimar s-a declarat onorat de increderea acordata, a precizat ca pe perioada interimatului guvernul nu va putea adopta ordonante si nici emite proiecte de lege, dar va lucra la aspectele tehnice ale legii bugetului. De asemenea, Sorin Cimpeanu si-a exprimat speranta ca se va gasi o solutie definitiva pentru Guvern “cat mai curand”.
Presedintele Klaus Iohannis a anuntat joi ca a respins propunerea facuta de Victor Ponta, de a-l numi premier interimar pe Mircea Dusa, ministrul Apararii (PSD), si ca a semnat decretul pentru numirea in aceasta functie a lui Sorin Cimpeanu (ALDE).
 Declaratiile premierului interimar:
– Doresc sa apreciez increderea deosebita, incredere ce ma onoreaza. Exista o responsabilitate foarte mare, chiar daca mandatul e limitat in timp de Constitutie si de alti factori.
– Guvernul va gestiona treburile curente, fara a avea posibilitatea de a emite ordonante sau proiecte de lege.
– Vom acorda toata atentia intocmirii legii bugetului, din punct de vedere tehnic, lege de care depinde plata salariilor si pensiilor.
– Am discutat cu liderii partidelor si i-am asigurat de disponibilitate la dialog.
– Romania este si trebuie sa ramana un factor de stabilitate. Mesajul catre mediul economic este de a se asigura un echilibru cat mai pronuntat, incat sa nu generam pierderi de incredere.
– Imi exprim speranta si convingerea ca se va gasi o solutie de stabilitate cat mai curand.
– Astazi voi convoca o intalnire informala cu toti membrii guvernului, iar de saptamana viitoare vom intra in activitate.
Dupa ce a fost numit premier interimar, Sorin Cimpeanu a postat pe Facebook urmatorul mesaj: “Va multumesc din suflet tuturor pentru mesajele frumoase primite de la dumnevoastra. Sunt mandru pentru functia acordata de presedintele Romaniei, Klaus Iohannis. Eu nu promit, eu doar fac! Impreuna spre o Romanie mai buna”.
Rector suspendat al Universitatii de Agronomie din Bucuresti si presedinte suspendat al Consiliului National al Rectorilor, Sorin Cimpeanu a fost propus in Guvernul Ponta de Partidul Conservator si acum este vicepresedinte ALDE, formatiunea rezultata din fuziunea PC cu PLR, partidul lui Calin Popescu Tariceanu.
Miercuri, premierul Ponta a anuntat ca isi depune mandatul si l-a propus ca interimar pe ministrul Apararii, Mircea Dusa.
Zeci de mii de oameni au iesit si miercuri seara in strada in Bucuresti si in numeroase orase din tara strigand ca nu vor numai sa schimbe un nume cu altul, ci intreaga clasa politica.

Vezi si

Întrevedere Aurescu – Kuleba. Oficialul român cere Ucrainei să recunoască inexistenţa aşa-zisei “limbi moldoveneşti”

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut, marţi, o întrevedere cu omologul ucrainean Dmitro Kuleba, …